Güncel

Avukatların ailelerinden çağrı: Dayanışmayı büyütelim

Tutuklu avukatların aileleri, ölüm orucu direnişinde olan ve mahkeme kararı ile hastaneye kaldırılan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın serbest bırakılmasını istedi. Aileler, dayanışma çağrısı yaptı.

3 Ağustos 2020 Saat: 16:56
Avukatların ailelerinden çağrı: Dayanışmayı büyütelim
Avukatların ailelerinden çağrı: Dayanışmayı büyütelim

ÇHD davasında tutsak olan avukatların aileleri, ölüm orucu direnişinde olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliye edilmesi talebiyle açıklama yaptı. 

Aytaç Ünsal'ın kaldırıldığı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamada, "Devrimci avukatlar onurumuzdur", "Ebru'nun, Aytaç'ın talepleri kabul edilsin", "Zorla müdahale işkencedir" sloganları atıldı. 

Açıklamayı, tutsak avukatlardan Engin Gökoğlu'nun eşi Meral Gökoğlu okudu.Ebru Timtik'in 214, Aytaç Ünsal'ın ise 183 gündür adil yargılanma talebiyle ölüm orucu direnişinde olduğunu hatırlatan Gökoğlu, "Hepimiz adil yargılanma hakkının nasıl ellerinden alındığına tanık olduk. Eşlerimize-evlatlarımıza sadece gizli, iftiracı tanık beyanlarıyla 159 yıl ceza verildi" dedi. 

Etha'nın haberine göre, Timtik ve Ünsal'ın bu hukuksuzluğa karşı ölüm orucu direnişine başladığını hatırlatan Gökoğlu, Yargıtay'ın aylardır önünde bekleyen dosyayı karara bağlamadığını söyledi. Gökoğlu, "Öncelikle yargıtaya soruyoruz neyi bekliyorsunuz? Adil yargılanma hakkının sağlanması bu kadar zor mu?" diye sordu.

Timtik ve Ünsal'ın sağlık durumlarının giderek kötüleştiğine dikkat çeken Gökoğlu, "Onları kaybetmek istemiyoruz. Onlar da ölmek değil, adil, adaletli bir şekilde yaşamak istiyor" şeklinde konuştu. 

'ZORLA MÜDAHALE DEĞİL, ADİL YARGILAMA'
Geçtiğimiz hafta mahkemenin verdiği karar üzerine Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Gökoğlu, kararla zorla müdahalenin önünün açıldığını söyledi. Gökoğlu, şunları söyledi: "Ebru ve Aytaç tedavi olmak istemiyor, onlar istemezken hastanede tutuluyorlar. Bu da bizlere niyetlerinin ne olduğunu gösteriyor. Adil yargılanma talepleri, dolayısıyla yaşamaları için bir adım atmak, bir yol açmak değil, yaşamları konusunda kafa yorulmaksızın sonucu ölüm olacak olan zorla müdahale niyetindeler. Ya sakatlık ya ölüm istiyorlar. Zorla müdahale işkencedir! Ebru ve Aytaç'a zarar vermenize, onların hafızalarını silmenize, onların hayatlarını daha da riske atmanıza izin vermeyeceğiz!"

'HASTANE KOŞULLARI HAPİSHANEDEN DAHA AĞIR'
Timtik ve Ünsal'ın hastanede tutuldukları koşulların, hapishane koşullarından daha kötü olduğunu ifade eden Gökoğlu, hareket edebilecekleri bir havalandırma, nefes alabilecekleri bir pencere, yakınlarını arayabilecekleri telefon hakkı ne de ziyaret haklarının olduğunu kaydetti. 

"Ebru ve Aytaç'ın adil yargılanma hakları ellerinden alındı, şimdi yaşam hakları ellerinden alınmak isteniyor" diyen Gökoğlu, dayanışma çağrısı yaptı: "Şimdi hep birlikte adil yargılanmaları için, tahliye edilmeleri için harekete geçelim, bu zamana kadar yaptıklarımızın daha fazlasını, en iyisini yapalım."

Meral Gökoğlu, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliye edilmesi için bir kez daha çağırı yaptı, hukuksuzluğa son verilmesini istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız