Güncel

Aydos Ormanı Millet Bahçesi yapılamaz

Kuzey Ormanları Savunması, Aydos ormanının "Millet Bahçesi" adı altında talan edilmesine karşı açıklama yaptı.

19 Haziran 2022 Saat: 06:56
Aydos Ormanı Millet Bahçesi yapılamaz
Aydos Ormanı Millet Bahçesi yapılamaz

Aydos ormanının "Millet Bahçesi" adı altında talan edilmesine karşı açıklama yapan Kuzey Ormanları Savunması, "İklim krizi, seller, orman yangınları kapıdayken daha fazla orman kaybetmeye tahammülümüz yok. Millet Bahçesi değil muhafaza ormanı istiyoruz" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması, Aydos ormanının "Millet Bahçesi" adı altında talan edilmesine karşı açıklama yaptı. "Aydos, bahçe değil ormandır. Orman kalmalıdır, Aydos ormanına dokunma" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Aydos ormanının neden Millet Bahçesi olamayacağı anlatıldı. 

Okunan basın metninde ormanın her şeyden önce doğal bir yaşam alanı olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Bu doğal döngüye aykırı her faaliyet, içinde yaşayan canlılara zarar verir. Gürültü, aydınlatma, yerini değiştirme, kesme, ağaçların dibini kazma, cendereye alma geri dönüşsüz tahribat nedenidir flora ve fauna için. Oysa bu orman günlerdir hallaç pamuğu gibi altüst ediliyor. İş makinelerinin gürültüsünden geçilmiyor. Dere yatağını doldurdular. Temizlik adı altında ağaçların arasındaki bodur bitkileri katlediyorlar. Çamlar macera parkı diyerek işkence ile sıkıştırılıyor. Bu ağaçlar enine büyüdüğü zaman, kabuğunu kesip içine işleyecek taktıkları aparatlar. Gövdelerinde açılan yaralar enfeksiyon etkenleri için giriş kapısı olacak. Hepsi kurumaya başlayacaklar. Hayvanlar can havliyle ormandan dışarı attılar kendilerini. Bahçelerimizde yılanlar daha önce görmediğimiz büyüklükte kelebekler görmeye başladık" denildi. 

İkinci olarak etrafta yaşayan insanların arzusu dışında tamamen hukuksuz bir süreç yürütüldüğü belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Aydos ormanı, 1. derece sit alanıdır. Tek bir çivi çakılamayacağına dair bilirkişi raporu mevcut olup buna istinaden hem idare mahkemesinde hem Danıştayda kazanılmış davalar mevcuttur. Bu davalarla Millet Bahçesinin hiç ilgisi yokmuş gibi büyük bir pişkinlikle ve el çabukluğu ile OGM tarafından mesire alanı olarak Sancaktepe Belediyesine kiralanmış alana Millet Bahçesi kondurulmaya çalışılmaktadır. 

Hepinizi bu haksız ve hukuksuz sürece dur demeye, bu katakullinin bir parçası olmamaya çağırıyoruz. İklim krizi, seller, orman yangınları kapıdayken daha fazla orman kaybetmeye tahammülümüz yok. 

Millet Bahçesi değil muhafaza ormanı istiyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız