Güncel

AYM’den sokağa çıkma yasağı hakkında karar

Anayasa Mahkemesi (AYM) doğudaki sokağa çıkma yasaklarına karşı durdurma talebini bir kez daha reddederek bölgede ‘ciddi bir tehlike olmadığını‘ savundu.

27 Aralık 2015 Saat: 08:19
AYM’den sokağa çıkma yasağı hakkında karar
AYM’den sokağa çıkma yasağı hakkında karar

Diken'de yer alan habere göre; daha önce, katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın sokağa çıkma yasaklarının sona erdirilmesi talebini ‘başvurucunun doğrudan mağdur olmadığı’ gerekçesiyle reddeden AYM, bu kez abluka altındaki Sur ve Cizre’den yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Sur’da yaşayan Sedat Aydın, AYM’ye yaptığı başvuruda evde iki aylık bebek olduğunu ve abluka nedeniyle bebeğin aşı ile kontrollerinin yapılmadığını vurguladı. Mahkeme ise kararında Sur Kaymakamlığı’ndan alınan yazıya dayanarak ‘bebeğin aşılarının yapılmış olduğunu, ailenin sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgenin dışında yaşadığını ve somut tehlike altında bulunmadığını’ gerekçe gösterip talebi reddetti.

Günlerdir art arda ölüm haberlerinin geldiği Cizre’de açılan ateş sonucu kolundan yaralanan ve sağlık hizmetine erişemediği için kolu kesilen İrfan Uysal’ın talebini de reddeden AYM, bu kişinin Şırnak Devlet Hastanesi kayıtlarına göre sağlık hizmetinden yararlandığını savundu.

CİDDİ BİR TEHLİKE YOK 


‘Abluka’ altındaki bölgelerden diğer kişilerin de sağlık hizmetleri erişim sıkıntısı, temel ihtiyaçların karşılanmaması ve aileleriyle iletişim kuramaması gibi gerekçelerini de yok sayan AYM şu ifadeleri kullandı: “Açıklanan nedenlerle başvuruculara yönelik derhal tedbir kararı verilmesini gerektiren ciddi bir tehlike bulunduğu dosya kapsamında bulunan bilgi ve belgelerden bu aşamada anlaşılamadığından koşulları oluşmayan tedbir taleplerinin reddine karar verilmesi gerekir.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız