Kültür

Aynur Uluç: Fethiye Festivali Çocuk Festivali

11. Uluslararası Fethiye Festivali’nde yazarımız Aynur Uluç’la hayallere açılan kapının önünde buluştuk ve burada ne yapıyorsunuz diye sorduk. Bakın neler anlattı heyecan içinde:

15 Mayıs 2019 Saat: 09:56
Aynur Uluç: Fethiye Festivali Çocuk Festivali
Aynur Uluç: Fethiye Festivali Çocuk Festivali

AYNUR ULUÇ

bu kapının dışında “hayallere açılan kapı” yazıyor. heyecan içindeyim kim bilir bugün ne tatliş heyecanlar bekliyor bizi, derse girmeden önce zerre kadar aklımdan geçirmiyorum bugün öğrencilere ne anlatayım, ne yapayım diye. o an o kadar güzel gelişiyor ki her şey; sanki havadaki hikaye toplarını yakalıyor ve gereğini yerine getiriyormuşuz gibi rahat oluyor. o yüzden bu kadar keyifli hem onlar hem benim için.

çocuklara anlattım ki size ne olacaksınız diye soruyorlar ve bir yarışın içindesiniz bana da sorduklarında öğretmen olmak istiyorum diyordum bakın burdayım, şifacı olmak istiyorum diyordum eczacıyım, gazeteci olmak istiyorum diyordum yazar oldum gazetelerde yazıLarım çıktı yanına da gazeteci diye yazdıkları bile oldu, aklıma hayalime gelmezdi yazar ve şair oldum kırk yaşımda… aa derken elli yaşımda resme basladım. oyy merakları iyice arttı . yasıma mı odaklansınlar, yoksa bu kadar çok şeyi birden olabilme imkanının kendilerine de göz kırpan olanağına mı hayatta.

hocam siz kaç yasındasınız, 35 gösteriyorsunuz dedi içlerinden birisi, ben de buna hayli ekle deyince direk 65 mi yoksa dediler. öyle büyülü bir ortam oluşmuştu ki 95 desem absürd kaçmayacak gibiydi. orası masal diyarı olmuştu gerçekten ve masalın içinde duran gerçek bir kapıdan geçmiştik. azıcık inin canım dedim ama azıcık ha))), göz kırptım bir de üstüne.

aa dedim kütüphaneci olmak istemiştim bir de onu demeyi unuttum size; simdi sıkı bir arsivciyim dedim. kendi notlarımı olsun bilgiler olsun hepsini topluyorum.

içlerinden birisi “yetenek” dedi. hah tam da birisi bunu desin diye bekliyordum ki hayır bu yetenek değil istek işidir, heves işidir diyebileyim. 

ki onlar da bunu dedikten az bir zaman sonra şiirler yazıp var olan şiirleri o kadar doğal değiştirip dönüştüreceklerdi ki; aman deyim dedim kıkırdayarak.. şairler bu işe pek bir bozulur, yazdıkları öylece kalsın isterler, ama biz şimdi burada şiir oluyoruz. resim oluyoruz, tiyatro yapıyoruz; hayat oluyoruz biz… bakın ne güzel gülüyoruz.

Kaynak: Kitap Eki/ https://kitapeki.com/fethiye-festivali-cocuk-calismasi/?fbclid=IwAR0vofxn0hl37tODK2WMu9RaZx9fmzuW65sIL_qmrEwrGrniSKUxa17task

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız