Kültür

Aynur Uluç: Sevebilmek bihakkın

sevdiğini söyleyebilmek ne büyük cesaret; evet ben seviyorum seni diyebilmek içinden ve dışından. bir formata sokmadan, ihtiyaçlı olmadan ve biriktirmeden kabukta irinlerini.

7 Ağustos 2018 Saat: 21:36
Aynur Uluç: Sevebilmek bihakkın
Aynur Uluç: Sevebilmek bihakkın

apaçık sevmeye bırakabilmek kendini ve sevilmekten korkmadan. evet, yanlış okumadın; korkarız sevilmekten. ciddi yüktür aslında. ve kendini sevemezsen bihakkın korkarsın sevilmekten. tamamlayamamışsan denklemlerini duramazsın yıkıcı bir sevmenin karşısında. bir ağacı sevmeyi, bir yıldızı sevmeyi beceremezsen sevemezsin kendini. senin gibi düşünmeyeni hep karşına koyarsın ve duvarlar örersin korunmaklar adına.

ellerinden başla sevmeye bugün. ayaklarınla sürdür. parmaklarını sev öyle ince bir. göbeğini… yaşamı yeşertecek tüm tohumları sev teker teker. kaldırım taşlarını da sev aralarında bitecek çiçekler kadar. gri havaları sev açığı sevmek kolay, o griden yağan dokuyu; hasadını mahvedecek de olsa bir sevebil bakalım. öyle büyük laflar etmeden, gör bakalım kendini kolların yeşerirken gözlerini sev. ince ince her detayı anlayacak olan o gözleri sev bir bakalım. sonra öyle bak kirin pasın dibine.

damarlarında tortuyu sev sana bir şey anlatan akışı sevmek kolay, göğsünde büyüttüğün tümörleri sev.

Otomatik alternatif metin yok.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız