Eğitim

Ayşe Öğretmen davası bugün Bakırköy Adliyesi'nde

Hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik ve onu destekleyen 38 kişinin ikinci duruşması, bugün (Çarşamba 30 Kasım 2016) 13.30’da İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde görülecek.

30 Kasım 2016 Saat: 00:03
Ayşe Öğretmen davası bugün Bakırköy Adliyesi'nde
Ayşe Öğretmen davası bugün Bakırköy Adliyesi'nde

Beyaz Şov’a telefonla bağlanarak, konuşmasıyla "terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik ve onu destekleyen 38 kişinin ikinci duruşması, bugün (Çarşamba30 Kasım 2016) 13.30’da İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde görülecek.
Sanıklar hakkında TMY’nin 7/2. Maddesi uyarınca ‘’terör örgütü propagandası yapmak’’ iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Her ne kadar davanın konusu yapılan açıklamanın suç olup olmadığını tespit etmek olsa da 38 kişiden 25’i hakkında yaptıkları basın açıklaması nedeniyle ‘’suçu ve suçluyu övme’’ iddiasıyla ek 2 yıl da isteniyor. 
23 Eylül 2016’da yapılan ilk duruşmada sanıklardan 3’ü hariç hepsi ifade vermiş, bir ortak savunma yapmış, mahkeme bu sanıklarla birlikte yargılanan Kanal D yöneticisi Kadir Turnalı’nın tanığı olarak Beyazıt Öztürk (Beyaz Show)’ün de dinlenmesine karar vermişti.

Ne olmuştu?

Öğretmen Ayşe Çelik, 8 Ocak 2016 tarihinde Kanal D’de yayınlanan Beyaz Şov’a telefonla bağlanarak, “insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, burada yaşananlar ekranlardan farklı yansıtılıyor, sessiz kalmayın” dediği için Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nca hakkında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle dava açılmıştı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız