Güncel

Ayvalık ve Dikili sahillerine mültecilerin cansız bedenleri vurdu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’ndeki Martı Sitesi sahiline şu ana kadar çoğu çocuk olan 10 mültecinin cansız bedeni vurdu.

5 Ocak 2016 Saat: 12:25
Ayvalık ve Dikili sahillerine mültecilerin cansız bedenleri vurdu
Ayvalık ve Dikili sahillerine mültecilerin cansız bedenleri vurdu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’ndeki Martı Sitesi sahiline şu ana kadar çoğu çocuk olan 10 mültecinin cansız bedeni vurdu. İzmir'in Dikili ilçesinde de Kumburnu mevkiinde kıyıda 7 mültecinin cesedi bulundu.

Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 mültecinin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu.

Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen mültecilerden çoğu çocuk olan 10 kişinin cesedi Ayvalık'a bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu.

Sahil güvenlik ekipleri, başka mülteciler olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı.

Kurtarılan 12 göçmen Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 göçmen ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 12'si kurtarılan, 10'u ise yaşamını yitiren göçmenlerin tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi.

DİKİLİ'DE DE 7 ÖLÜM

Öte yandan İzmir'in Dikili ilçesinden dün sabah yola çıkan, 58 yolculu mülteci botu da su alıp batarken, yaşamını yitiren 7 mültecinin cesedi bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız