Güncel

Bağımsız Maden-İş üyelerine gözaltı

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Çakır, üye ve yöneticileri daha önce uyarı eyleminin yapıldığı Soma Yeni Anadolu Madencilik önünde gözaltına alındı.

30 Mayıs 2023 Saat: 08:54
Bağımsız Maden-İş üyelerine gözaltı
Bağımsız Maden-İş üyelerine gözaltı

Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Çakır, üye ve yöneticileri daha önce uyarı eyleminin yapıldığı Soma Yeni Anadolu Madencilik önünde gözaltına alındı. Sendikalı işçilerin haklarının gasp edildiği, mobbing ve baskının sürdüğü madencilikte başta üyeleri olmak üzere tüm işçiler için mücadele edileceği duyurulmuştu.

Soma Yeni Anadolu Madencilikte işçilerin haklarının gasp edilmesi ve sendikal ayrımcılığa karşı maden önüne gelen Bağımsız Maden İş Genel Başkanı Gökay Çakır ve yöneticiler gözaltına alındı.

25 Mayıs’ta maden önünde açıklama yapan Sendika, sorunlar çözülmediği takdirde bugün eylem yapacaklarını duyurmuştu. Maaşları yatırılan işçilerden sendikalı olan işçilere banka promosyonlarının yatırılmadığını söyleyen Çakır, müzakereye açık olduklarını ancak eşitlik ilkesine aykırı olacak hiçbir görüşmeyi kabul etmeyeceklerini de eklemişti.

Sabahın erken saatlerinde Yeni Anadolu Madencilik önüne gelen, sendikalı işçiler arasında yapılan ayrımcılığın, işçilerin hakkının gasp edilmesine ve maruz kaldıkları mobbingn sonlanmasını isteyen Bağımsız Maden-İş üyeleri gözaltına alındı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız