Siyaset

Bahçeli: Kurultay falan yok

Partisinin Kızılcahamam kampında konuşan MHP lideri, muhaliflere rest çekti: “İmza toplasalar da kurultay olmayacak, mahkemeye gitsinler. Yasal haklarını kullansınlar.

11 Ocak 2016 Saat: 08:22
Bahçeli: Kurultay falan yok
Bahçeli: Kurultay falan yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay tartışmalarına noktayı koydu.

Muhaliflerin yeterli imzayı toplaması halinde bile kurultaya gidilmeyeceğini açıklayan Bahçeli, muhaliflere haklarını mahkemelerde savunmaları önerisinde bulundu. 18 Mart 2018’deki 12. Olağan kongrenin hazırlık sürecinin 9 Ekim 2016’da başlayacağını açıklayan Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Yasal haklarını kullansınlar: MHP’nin kongre süreci 18 Mart 2018’dir. Ondan öncesi bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın, müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak. Yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz. Demokratik hakkın kullanılmasında disiplin cezası olmaz; ancak bu hakkı kullanırken siyasi varlığımıza, partiyi yönetenlere acımasızca hakaret eden kişiler hakaretlerinin karşılığında gerekli cezalarla muhatap olacaktır. Başkalarının imza toplama gibi durumu varsa, parti yönetiminin de partiyi kargaşa ve çatışmadan uzak tutma gibi bir görevi de vardır. O yüzden önce bir imzaları görelim neyin nesidir.

 

Oğan ve Akşener sert yanıt verdi

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, Bahçeli’nin olağanüstü kurultaya ilişkin sözleri için “Şaşkınlıkla karşılamaktayız” dedi. Oğan, Siyasi Partiler Kanunu ve MHP Tüzüğü’nün, hukuken yeterli imzanın sunulması durumunda olağanüstü kurultaya gidilmesini bir zorunluluk olarak gördüğünü belirterek “Hiçbir kişi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz” diye konuştu. MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener ise sosyal medyadan yaptığı tek cümlelik açıklamada, “Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonrada tüm Türkiye’de ispatlayacaklar” ifalerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız