Siyaset

Bahçeli: Meclis'te evet dersek, referandumda da evet deriz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin, 'Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz' ifadesini kullandı.

25 Ekim 2016 Saat: 12:45
Bahçeli: Meclis'te evet dersek, referandumda da evet deriz
Bahçeli: Meclis'te evet dersek, referandumda da evet deriz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine ilişkin sözlerinin yanlış anlaşılmaya devam ettiğini iddia ederek “Fiili başkanlık uygulamasına resen ve kendiliğinden son verilmesi en haklı ve doğal beklentimizdir. Yok bu mümkün değilse fiili durumun hukuki boyut ve içerik kazanması için demokratik bir sürecin işletilmesi pekala en geçerli ikinci yoldur. MHP'nin dediği budur" dedi.

"MHP PARLAMENTER SİSTEMDEN YANADIR"

Bahçeli şöyle devam etti: "Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler acaba bu sonuca nereden ve nasıl varmışlardır. Heceleyeyim dedim anlamadılar, kara tahtayı işaret ettim oralı olmadılar. Daha ne söyleyeyim, nasıl izah getireyim? Bunlar hangi dilden haberleşip konuşuyorlarsa bize bildirsinler ki ona göre davranalım. İsterlerse Mors Alfabesi, isterlerse dumanla iletişim kuralım yazıktır hiç olmazsa kendilerini ikna edelim. MHP parlamenter sistemden yanadır dahası revize ve reforma tabi tutulmasını istemektedir dedim. Ne çare, kulp takmayı sürdürüyorlar."

"MECLİSTE EVET DERSEK MİLLETİN HUZURUNDA DA EVET DERİZ"

MHP'nin özü ve sözünün bir olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle konuştu: "AKP'nin anayasa hazırlık teklifi henüz ortaya çıkmadan Meclis'te demokratik bir tartışma ve müzakere ikilimi oluşmadan hakkımızda hüküm verip infaz edenler sanki Kaf Dağından kar bağışlıyorlar. TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bunu söylüyorlar. Ve bir grup Truva atı bunun milletin aklıyla alay etmek olacağını zırvalıyor. Aslında kendilerinin bizim ağzımızdan evet yada hayıra ilişkin bir ifade çıkmamışken muhtemel anayasa hazırlık teklifinin neleri ihtiva edip etmediği belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsin ki kaos elçileri kriz çığırtkanları darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali tamı tamına nato kafa nato mermerdir. Önemle ifade ediyor altını kalın olarak çiziyorum, MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır. Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. Özümüz de birdir, sözümüz de birdir. Kıvrak bir karakter yapısıyla oraya buraya göz kırpan, herkese mavi boncuk dağıtan bir yaklaşım tarzı bize terstir. Neysek oyuz, neye inanıyorsak onu söyleriz. Kalburla su taşımayız, sinekten yağ çıkarma telaşına kapılmayız. Anamuhalefet partisinin ağzı ve sicili bozuk sözcüleri tekeri döndürülen iftira kervanının mihmandarlarıdır."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız