Siyaset

Bakan Ala İki ilçeye daha operasyon yapılacağını açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

9 Şubat 2016 Saat: 17:58
Bakan Ala İki ilçeye daha operasyon yapılacağını açıkladı
Bakan Ala İki ilçeye daha operasyon yapılacağını açıkladı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi veren Bakan Efgan Ala,"Onlar orada olduğu sürece belli ki devlet oraya müdahale edecek, tuzaklar, bombalar kaldırılacak, barikatlar kaldırılacak. İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak" dedi.

Şırnak'ın İdil İlçesinde öğretmenlere SMS ile seminer çağrısında bulunulması ve İdil'de bir operasyon hazırlığı olup olmadığı sorulan Bakan Ala, "Nerede çukur varsa konulmuş olan barikat, yapılmış olan bombalı tuzaklama oralar temizlenecek. Olan ilçelerde belli bir düzen içerisinde bu operasyonlar yapılıyor. Bu temizlikler yapılacak. Orada da var. Silahlar bırakılır, o çukurlar doldurulursa o zaman bu operasyonlar yapılmaz ama onlar orada olduğu sürece bu çukurlar doldurulacak. Bombalı tuzaklar kaldırılacak. Etkisiz hale getirilecekler" diye konuştu.

"NUSAYBİN'DE BARİKATLAR, ÇUKURLAR KALDIRILACAK"

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde de mevcut olan barikatların kaldırılacağını açıklayan Efkan Ala, "Nusaybin gibi birtakım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar var. Onlar kaldırılacak" dedi.

 “BİZİM AÇIKLAMALARIMIZA İNANIN”

Cizre'de yaralıların bulunduğu belirtilen binaya operasyon yapıldığı yönündeki iddialar sorulan Ala, "Cizre'de faaliyet tamamlanmak üzeredir. Resmi, doğru açıklamalara bakın. Başka yerlere yönlendirme amaçlı açıklamalara itibar etmeyin. Bunlar kirli bilgilerdir. Devlette kural belli. Kim ambulans istemişse nereden istenmişse gidebileceği yere kadar gitmiştir. Ambulanslara saldırı olmuştur. Ambulanslara çukurlar kazılmıştır önünde. Roket atılmıştır. Ama ona rağmen ambulanslar her seferinde gönderilmiştir. Söylenen yerlerden hiçbir şey çıkmamıştır. Son haber de doğru değildir. O da tamamen yanlış bir bilgidir. Valiliğimizin, Sağlık Bakanlığı'mızın bu konuda yaptığı açıklamaya itibar etmelisiniz. Bizde hiçbir bilgi saklanmaz. Yanlış hiçbir bilgi verilmez.Biz devlet olmanın gereğini yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.

'CİZRE'DE SONA GELMEK ÜZEREYİZ'

Ala özetle şunları söyledi: "Silopi'de gündüzleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Gece boyunca sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cizre'de sona gelmek üzereyiz. Sur'da ise biraz daha devam ediyor. Arama tarama faaliyetleri, çukur doldurulması, bomba düzeneğinin kaldırılması, sivillere zarar gelmemesi bizim vazgeçilmemiz. Vatandaşımızın canı kıymetli. Demokratik hukuk kuralları içinde etkili bir mücadele sürdürmek biraz zaman alıyor.

"HÜKÜMET OLARAK ALDIĞIMIZ KARARLARI SUNACAĞIZ"

Bazı mahallelerde bir daha böyle hadiseler olmaması için geçici polis merkezlerimiz kuruluyor, sonra kalıcıları gelecek. Sonra birçok konuda hükümet olarak aldığımız kararları sunacağız. Bakanlıklarımızın yapacağı hizmetler orada vatandaşa dokunabilmesini sağlayacak çalışmaları yapıyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız