Güncel

Bakanlık, 3’üncü havalimanı inşaatındaki iş cinayetlerinde DHMİ ve İGA’yı kusursuz buldu!

CHP'li Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iş cinayetlerinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin ve İGA'nın kusurunun bulunmadığını ifade etti.

17 Ocak 2019 Saat: 12:01
Bakanlık, 3’üncü havalimanı inşaatındaki iş cinayetlerinde DHMİ ve İGA’yı kusursuz buldu!
Bakanlık, 3’üncü havalimanı inşaatındaki iş cinayetlerinde DHMİ ve İGA’yı kusursuz buldu!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iş cinayetlerinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin ve İGA'nın kusurunun bulunmadığını ifade etti.

İstanbul Havalimanı inşaatında bugüne dek 55 kişi hayatını kaybetti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve işletmeci İGA ölümlerde kusurlarının bulunmadığı görüşünde.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun havalimanı inşaatında yaşamını yitiren işçiler ve çalışma koşulları hakkında verdiği soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, inşaat süresinde 200 bin 460 kişinin şantiyede çalıştığını aktardı. DHMİ ve İGA’nın verilerini ileten bakanlık, 30 kişinin “iş kazaları” sebebiyle, 25 kişinin de “doğal nedenlerle” yaşamını yitirdiğini belirtirken, bunda söz konusu kuruluşların kusurunun bulunmadığını savundu.

Yasal asgari sınırın üç katı iş güvenliği uzmanının şantiyede bulunduğunu ve işçilerin periyodik muayenelerinin gerçekleştirildiğini kaydeden bakanlık, işçilere iş güvenliği ve ilkyardım eğitimi verildiğini belirtti. “İş kazaları” nedeniyle gerçekleşen 30 işçi ölümünün farklı gerekçelerini tablo olarak sıralayan bakanlık, “ihmal ve kusur” başlığı açarak ölümlerde kendilerinin bir sorumluluğunun bulunmadığını savundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız