Güncel

Baldur Süspansiyon işçileri direniş çadırı kurdu

Baldur Süspansiyon'da Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu şubede örgütlenen ve işten atılan 3 işçi direniş çadırı kurdu. İşçileri ilk olarak direnişteki Özer Elektrik işçileri ziyaret etti.

5 Kasım 2020 Saat: 19:08
Baldur Süspansiyon işçileri direniş çadırı kurdu
Baldur Süspansiyon işçileri direniş çadırı kurdu

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal'den istifa ederek DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu şubesinde örgütlenen 3 işçi işten atıldı. İşçiler fabrika önüne direniş çadırı kurdu.

Baldur Süspansiyon işçilerini ilk ziyaret eden direnişlerinin 100. gününü gerida bırakan Özer Elektrik işçilerinden geldi. İşçiler patronların sendikasız, güvencesiz bir cennet hayal ettiğini ifade ederken, "Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımıza dahi tahammül edilmiyor. Gebze bölgesi işçilere en açık saldırıların yaşandığı bir bölge haline geldi. Birlikte mücadele ile tüm saldırıları püskürtebiliriz" dedi.

NE OLMUŞTU?
3 işçi 2016 yılında DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlendiği için işten atılmıştı. Bunun üzerine patron işçileri baskıyla Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikasını üye yapmıştı. İşçiler, yıllar sona yeniden Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube'de örgütlendi. Sendika yetkiyi aldı ve sözleşme sürecini başlattı. Baldur patronu 2 işçi temsilcisi ve 1 işçiyi işten attı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız