Güncel

Balıkesir’de Emek ve Demokrasi Güçleri ‘Yoksulluğa ve Karanlığa Hayır’ mitingi düzenledi

Balıkesir Burhaniye'de Körfez Emek ve Demokrasi Güçleri ‘Yoksulluğa ve Karanlığa Hayır’ talebiyle yürüyüş ve miting gerçekleştirdi.

13 Kasım 2023 Saat: 23:52
Balıkesir’de Emek ve Demokrasi Güçleri ‘Yoksulluğa ve Karanlığa Hayır’ mitingi düzenledi
Balıkesir’de Emek ve Demokrasi Güçleri ‘Yoksulluğa ve Karanlığa Hayır’ mitingi düzenledi

Eski Kütüphane önünden başlayan yürüyüşe DİSK Genel-İş, Emekli Sen, Tüm Emekli Sen, Eğitim Sen, CHP, Emek Partisi,  Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), HEDEP, Sol Parti, TİP, TKP, Pir Sultan Abdal Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri, Ekoloji-Çevre Dernekleri, Burhaniye Halk İnisiyatifi  de katıldı.

Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı mitingde, Emek Partisinin katılımı ve coşkusu dikkat çekti. Miting alanında kitle, sürekli geçim sıkıntısı ve savaş karşıtı sloganlar attı.

Yapılan saygı duruşundan sonra hazırlanan ortak metni tertip komitesi adına Nafi Maraş, Ertuğrul Yüzer ve Çiğdem Avcı Okudular.

Okunan ortak metinde öne çıkanlar şöyle:“Çarşı, pazar yangın yerine dönmüş, insanlarımız pahalılıktan sokağa çıkamaz hale gelmiştir. En düşük emekli maaşı 7500 TL yapılmış daha sonra sözüm ona enflasyon zammı diyerek emeklilerle dalga geçer gibi yüzde yirmi beş zam yapılmış, beş milyon emeklinin maaşı bu zamdan sonra tüm matematik aritmetik kurallarını yerle bir ederek 7500 TL olmuştur. Kök maaş diyorlar, o diyorlar, bu diyorlar, sonuçta emekliye alenen dalga geçiyorlar, asla affetmeyeceğiz.

Huzurevleri 7500 TL maaş alan emeklileri kabul etmiyor, ev kirası 10000 TL. Bekar emekliler birleşerek komün şeklinde ev tutmaya başladı. Bugün artık çalışanların ev, araba sahibi olması kesinlikle hayal bile edilemez bir noktaya gelmiştir.

"KAZ DAĞLARINDA, MADRA'DA VERİLEN TÜM MADEN RUHSATLARI İPTAL EDİLMELİDİR"

Madra ve Kaz dağları işbirlikçi Koza, TÜMAD Cengiz Holdingin maden şirketlerine peşkeş çekilmiştir. Dağlarımızın yüzde yetmişine ruhsat verilerek sermayeye peşkeş çekilmiştir. Altın madenleriyle altı oyulan dağlarımız, ovalarımızda bir süre sonra yaşam yok olacaktır. Dağlarımızın yüzde yetmişi için maden şirketlerine ruhsat verilmiş durumda, kan emici vahşi kapitalizm doğamızı, yaşamımızı yok etmektedir. Denizlerimiz lağım sularıyla kirletilmektedir, bu gidişle Körfez’de yaşayanlar için denize girmek hayal olacaktır. Burhaniye'de yaşayanların musluklarından çamur akıyor. Kaz dağlarında, Madra'da verilen tüm maden ruhsatları iptal edilmelidir.

“SAVAŞA HAYIR DEMEK İNSAN OLABİLMEK DEMEKTİR”

Toprakları işgal edilen, halkı sürgün edilen Filistin halkı da İsrail işgaline karşı 75 yıldır direniyor, var olma mücadelesi veriyor. Oysa, emperyalistler, cihatçı örgüt HAMAS üzerinden Filistin halkının haklı mücadelesini, terörist eylemlermiş göstererek  75 yıldır süren işgale karşı Filistin direnişini yok saymaya çalışıyor. Bir zamanlar  Filistinlileri bölmek için  HAMAS’ın kuruluşunu teşvik edip destekleyen  İsrail ve arkasındaki emperyalist güçler bugün HAMAS üzerinden Filistin halkını terörist gibi göstermeye çalışıyor. Geçmişten bu güne Filistin sorununu yaratan ve çözümsüzlüğü dayatan ABD ve Avrupalı emperyalistlerdir. 75 yıldır kadın çocuk demeden sivilleri katleden siyonist İsrail devletinin gerçekleştirdiği tüm toplu imha ve soy kırımın suç ortaklarıdır. Savaşa hayır demek insan olabilmek demektir. Yaşasın halkların kardeşliği demek insan kalabilmektir. Bizler ister ABD, ister  AB, ister  Rusya, İngiltere,  İsrail  kim tarafından nerde olursa olsun  haksız, hukuksuz halk düşmanı, emperyalist çıkar odaklı savaşlara hayır diyoruz.” 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız