Güncel

Barış Akademisyenleri; Kurul, Doğanay, Uncu ve Bayraktar görevlerine iade edildi

686 sayılı KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Prof. Dr. Ülkü Doğanay, Baran Alp Uncu ve Ulaş Bayraktar görevlerine iade edildi.

25 Mayıs 2023 Saat: 12:53
Barış Akademisyenleri; Kurul, Doğanay, Uncu ve Bayraktar görevlerine iade edildi
Barış Akademisyenleri; Kurul, Doğanay, Uncu ve Bayraktar görevlerine iade edildi

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı barış bildirisine imza attıkları için OHAL döneminde yayınlanan KHK ile görevinden ihraç edilen Barış Akademisyenleri, Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ülkü Doğanay göreve iade edildiklerini duyurdular. Yine KHK ile görevlerinden ihraç edilen akademisyenler Baran Alp Uncu ve Ulaş Bayraktar da göreve iade edilen isimlerden.

KURUL: KİMSENİN KHK KEYFİYETİYLE KARŞILAŞMAYACAĞI BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Sosyal medya hesabından göreve iadesini duyuran Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, şu ifadeleri kullandı: “Sevgili dostlar! 686 sayılı KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilmiştim diğer kamu emekçileri gibi. Ankara 21. İdare Mahkemesi bu hukuksuz işlemin iptaline karar verdi, göreve iade edildim. Kimsenin KHK keyfiyetiyle karşılaşmayacağı bir ülke için mücadeleye devam!”

Resim

PROF. DR. ÜLKÜ DOĞANAY: EVET, NEREDE KALMIŞTIK?

Prof. Dr. Doğanay ise; paylaşımında "Bugün idare mahkemesince Ankara Ü. İletişim Fakültesi'ndeki görevime iade edildim. Geç gelen adalete dair söyleyeceklerimiz baki, en yakın zamanda tüm Barış Akademisyeni arkadaşlarımın üniversitelerine dönmesini ümit ediyorum. Hayır gitmiyoruz, demiştik. Evet, nerede kalmıştık?" dedi.

UNCU: DAYANIŞMA YAŞATIYOR, DİRENMEK DE KAZANDIRIYOR

Marmara Üniversitesindeki görevine iade edilen Baran Alp Uncu, ise paylaşımında "Barış talebi nedeniyle 6 yıl önce ihraç edildiğim Marmara Üniversitesi'ndeki görevime mahkeme kararıyla iade edildim. Destek olan, dayanışma gösteren herkese sonsuz teşekkür. Hepimiz geri döneceğiz. Dayanışma yaşatıyor, direnmek de kazandırıyor. Aynı sandıkta da olacağı gibi." ifadelerini kullandı.

BAYRAKTAR: TÜM AKADEMİSYENLER DÖNENE KADAR GERİ DÖNMÜŞ GİBİ HİSSETMEYECEĞİM

Mersin Üniversitesindeki görevine iade edilen akademisyen Ulaş Bayraktar ise "73 ay sonra Mersin Üniversitesinde göreve başladım ama tüm Barış Akademisyenleri gasbedilmiş haklarını geri kazanana kadar geri dönmüş gibi hissetmeyeceğim" paylaşımı yaptı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız