Güncel

Barış akademisyenlerinden TTB’ye dayanışma ziyareti

OHAL döneminde çıkarılan KHK'lerle ihraç edilen barış için akademisyenler, Afrin operasyonunda barışı savunduğu için gözaltına alınan TTB'ler için dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

1 Şubat 2018 Saat: 19:45
Barış akademisyenlerinden TTB’ye dayanışma ziyareti
Barış akademisyenlerinden TTB’ye dayanışma ziyareti

“Bu suça ortak olmayacağız” dedikleri için işlerinden ihraç edilen Barış Akademisyenleri, Afrin operasyonundan sonra yayınladıkları bildiri nedeniyle AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve yapılan operasyonda gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi üyeleriyle dayanışmak için TTB’ye ziyaret gerçekleştirdi.

Sendika.org’un haberine göre; aralarında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ihraç edilen Cenk Yiğiter’in de bulunduğu, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları igerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname’lerle (KHK) ihraç edilen Barış için Akademisyenler, bugün Türk Tabipler Birliği’ne dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Akademisyenler tabiplerle deneyimlerine paylaştı.
Ne olmuştu?

Barış için Akademisyenler, 7 Haziran seçimlerinin ardından Kürt kentlerinde sokağa çıkma yasaklarıyla beraber birçok hak ihlali olduğunu, Türkiye’nin Anayasa’ya ve taraf olduğu sözleşmelere karşı suç işlediğini ifade ederek “Bu suça ortak olmayacağız” adlı bildiriyi imzalayan akademisyenlerin çoğu OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’lerle ihraç edilmişti.

24 Ocak’ta TTB, Afrin operasyonuna ilişkin “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” açıklaması yayımlanmış, açıklamanın ardından 30 Ocak’ta TTB Merkez Konsey üyesi 11 kişi gözaltına alınmış, genel merkezde ise polis arama yapmış ve bilgisayarların hard disklerini sökerek TTB’yi çalışmaz hale getirmeye çalışmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız