Siyaset

Barış bildirisine imza atan akademisyenler tutuklandı

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirinin de imzacıları arasında olan 3 akademisyen sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

15 Mart 2016 Saat: 22:42
Barış bildirisine imza atan akademisyenler tutuklandı
Barış bildirisine imza atan akademisyenler tutuklandı

 'Akademi nöbeti' tutacaklarını açıklamalarının ardından gözaltına alınan ve 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildirinin de imzacıları arasında olan 3 akademisyen sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza atan İstanbul’daki 733 barış isteyen akademisyen, geçtiğimiz hafta başından itibaren ifade vermeye başladı. Soruşturma kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Kıvanç Ersoy ile bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Muzaffer Kaya ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üüyesi Meral Camcı hakkında önceki gün gözaltı kararı verildi.

Akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri  tarafından “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla gözaltına alındı. Meral Camcı’nın ise yurt dışında olduğu belirlendi. 3 akademisyen tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Akademisyenlerin "terör örgütü propagandası yapmak"tan tutuklanmasına karar verildi.

TUTUKLAMA KARARI PROTESTO EDİLDİ

Kararın açıklanmasının ardından adliye önünde bekleyen kitle sloganlar ve ıslıklarla tepki gösterdi. "Baskılar bizi yıldıramaz", "Esra Mungan, Muzaffer Kaya, Kıvanç Ersoy" yalnız değildir sloganları atılırken yarın da gözaltındaki Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson için adliye önünde toplanma çağrısı yapıldı.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kıvanç Ersoy ile bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Muzaffer Kaya için kütüphane önünde sloganlarla toplandı.3 akademisyen hakkında verilen tutuklama kararı protesto edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız