Güncel

‘Barış ve demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz'

6 Ocak OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile 21 kamu emekçisi, 7 si akademisyen olmak üzere toplamda 28 KESK üyesinin ihraç edildiği İzmir’de protesto eylemi yapıldı.

9 Ocak 2017 Saat: 18:53
‘Barış ve demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz'
‘Barış ve demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz'

6 Ocak günü yayınlanan OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile 21 kamu emekçisi, 7 si akademisyen olmak üzere toplamda 28 KESK üyesinin ihraç edildiği İzmir’de protesto eylemi yapıldı.

DİSK, KESK ve TMMOB’un düzenlediği ve çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütünün destek verdiği eylemde OHAL’in sonlandırılması, KHK’ların iptal edilmesi talebi bir kez daha dile getirildi. Eyleme, ihraç edilen akademisyenlerin çok sayıda öğrencileri de katıldı. 

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kitle 'Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek' ve 'Barış, Adalet, Özgürlük ve Demokrasi' pankartlarını açarkan, 'Saray Savaş Halklar Barış İstiyor', 'Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi', 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' ve 'Üniversiteler Bizimle Özgürleşecek' sloganlarını attı.

KHK’LERE SON VERİLMELİDİR

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konsey üyesi Funda Obuz, “ hukukun yok edilmesi, demokrasinin bitirilmesi, muhalif her kesimin susturulmasına hizmet ediyor. 6 Ocak tarihli KHK’lar ile yine demokratik kitle örgütleri ve muhalif medya susturtulmaya çalışıldı, muhalif kimlikleri ile bilinen Türkiye'nin aydın insanları işlerinden edildi. Yine ortada maddi hiçbir delil yokken, yine hukuk ve demokrasiyi ayaklar altına alan KHK’lar ile” dedi.

BARIŞ VE ADALET DEMEK SUÇ DEĞİLDİR

Barış talebini dile getiren akademisyenlerin de ihraç edilmesine de değinen Obuz “Barış çağrısı yapmak her yurttaşın görevi olmanın yanında, akademisyen olarak çatışmaların durdurulması, silahların susturulması ve yaraların sarılması, sorunların demokratik siyaset ve müzakere ortamında çözülmesi ve barış içinde bir arada yaşama ikliminin oluşturulması için devlete çağrı yapmışlardı. Barış dediler, adalet dediler, özgürlük ve demokrasi dediler. Suçlandıkları tek konu, buradaki pankarttaki sloganı yüksek sesle her yerde korkusuzca dile getirmeleridir”DEDİ.

Obuz, Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, bugüne kadar nasıl yan yana, omuz omuza durduysaklar bundan sonra da omuz omuz durmaya devam edeceklerini söyledi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız