Güncel

Baro temsilcilerinden Gülmen ve Özakça’ya ziyaret: "ölümün karşısında yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız"

Aralarında, olduğu bir heyet ve işe iade edilmesi ve KHK protesto amacıyla başladıkları açlık grevinin 66. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ yı ziyaret etti.

15 Mayıs 2017 Saat: 10:30
Baro temsilcilerinden Gülmen ve Özakça’ya ziyaret: "ölümün karşısında yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız"
Baro temsilcilerinden Gülmen ve Özakça’ya ziyaret: "ölümün karşısında yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız"

Türkiye Barolar Birliği’nin Ankara’da yapılan kongresinde 101 imzalı öneri ile KHK ile  ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ yı ziyaret edilmesi kararı çıktı. Aralarında, olduğu bir heyet ve  işe iade edilmesi ve KHK protesto amacıyla  başladıkları açlık grevinin 66. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ yı ziyaret etti.

Ziyarete, TBB Genel Kurulu için Ankara'da bulunan Antalya Baro Başkanı Av. Polat Balkan, Bursa Baro Başkanı Av. Gürkan Altun, Artvin Baro Başkanı Av. Ali Uğur Çağal, Van Baro Başkanı Av. Murat Timur, Yalova Baro Başkanı Av. Hakan Gergeroğlu, Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Bolu Baro Başkanı Av.Ferit Atalay, Hatay Baro Başkanı Av.Ekrem Dönmez, Adana Baro Başkan'ı Av. Veli Küçük, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz. Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Avukat Ali Rıza Dizdar, Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Barosu TBB  Delegeleri Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Av. Badegül Bozkurt Uludağ, Av. Mustafa Çinkılıç, Av. Mutlu Tuncel, Av. İlker Mengü ve  Av. Aziz Erbek ile birlikte çok sayıda avukat katıldı. Baro temsilcileri, durumları her geçen gün kötüye giden eğitimciler için yetkililere bir kez daha çağrıda bulundu.

YARIN GEÇ OLMADAN ÇÖZÜM BULUNMALIAdana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, burada yaptığı konuşmada; Ölümün karşısında yaşam hakkını benimsemek gerektiğini belirerek, "Bugün onurlu bir tavır ortaya koyan akademisyenlerin yanındayız. Hep beraber direne direne kazanacağız.Yarın çok geç olmadan devlet bu eylemi bir an evvel durdurmalı. Devlet insanını yaşatmak için vardır. Hiçbir canlının hayatını böyle göz göre son vermesine izin verilmez. Çözüm mutlaka bulunmalı” dedi.

İKTİDAR HUKUKDIŞI UYGULAMASINDAN VAZGEÇMELİ

İstanbul Barosu avukatlarından ve ülkenin tanınmış hukukçularından ve özellikle de  12 Eylül askeri cuntası döneminde verdiği hukuk mücadelesi ile tanınan Ali Rıza Dizdar ise ziyaret sonrasında şunları söyledi: “TBB iki günlük toplantısı sona erdi . Kongre açılışında verdiğimiz 101 imzalı öneri ile KHK’nin mağdurları, açlık grevinde olan insanlık onuru ile hukuksuzluğu yenme mücadelesi veren iki akademisyeni ziyarete gittik. Tertip komitesi adına öneriyi hayata geçiren tüm delegasyona; bizimle birlikte gelen Baro başkanlarıma, ziyarete gelen delegasyonun hukuksuz karşında şartlar ne olursa olsun yılmayan korkusuz meslektaşlarıma bizlere cübbe ve araçlar temin eden bu dönem görev almayan TBB genel sekreteri Av.Güneş  Gürseler’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.Umarız ki insan hayatının önemini kavramasını istediğimiz İktidar bu hukuk dışı uygulamalarından vazgeçer”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız