Güncel

Barolar: Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesi derhal açıklanmalı

Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Kırklareli baroları Av. Selçuk Kozağaçlı'nın gözaltına alınmasına dair basın açıklaması yaptı.

10 Kasım 2017 Saat: 18:12
Barolar: Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesi derhal açıklanmalı
Barolar: Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesi derhal açıklanmalı

Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmasına ilişkin Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep ve Kırklareli baroları basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan  Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, avukatların soruşturulmasına yönelik düzenlemeler hiçe sayılarak, hiçbir gerekçe gösterilmeden yöneltilen suçlama açıklanmadan avukatların gözaltına alınmasının kabul edilemeyeceğini söyledi ve “Avukat Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesi derhal açıklanmalıdır” dedi.

Ankara Barosu üyesi Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmasına ilişkin Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep ve Kırklareli baroları basın açıklaması gerçekleştirdi. Ankara Adliyesi önünde gerçekleşen açıklamayı Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran okudu. Canduran, 8 Kasım günü gözaltına alınan Kozağaçlı’nın gözaltına alınma gerekçesinin ve neyle suçlandığının hâlâ açıklanmamış olmasına dikkat çekti, “Avukat Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesi derhal açıklanmalıdır” dedi. Gözaltı işleminin, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda bir koruma tedbiri olarak düzenlendiğini söyleyen Canduran, gözaltına almanın, soruşturma yönünden zorunlu olmasını ve kişinin bir suçu işlediği şüphesini gösteren somut delillerin varlığını zorunlu kıldığını belirtti. Canduran, avukatlar için herhangi bir soruşturmada gözaltı zorunluluğu olmadığının altını çizerken, “Biz avukatlar, adliyelerde, emniyet binalarında ve bürolarımızda, dolayısıyla hep göz önünde işimizi yürütmekteyiz. Bu nedenle herhangi bir soruşturma ile ilgili avukatların ifadelerine başvurulmak zorunda kalındığında, her zaman kolay ulaşılabilir olduğumuz unutulmamalıdır” dedi. Savunmayı temsil eden ve kamu hizmeti yapan avukatların soruşturulmalarının özel düzenlemelere tabi olduğunu dile getiren Canduran, bu düzenlemeler hiçe sayılarak, hiçbir gerekçe gösterilmeden ve yöneltilen suçlama açıklanmadan avukatların gözaltına alınmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Canduran, daha önce gözaltına alınan 16 avukatı hatırlatarak Kozağaçlı’nın gözaltına alınma gerekçesinin KHK ile işlerinden ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlığını yapmak olup olmadığını sordu. Canduran, gözaltı sebebi bu ise avukatların, üstlendiği görev ile bağdaştırılamayacağını ve savunduğu kişiler nedeniyle yargılanamayacağını vurguladı. Kozağaçlı’nın gözaltı sürecini yakından takip ettiklerini ifade eden Canduran, “Meslektaşımızın ve mesleğimizin maruz kaldığı hukuksuzlukların peşini bırakmayacağımızı ilgililere ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız