Dünya

Başbakan Davutoğlu: Hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir

Ukrayna ziyaretinde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu "Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir" dedi.

15 Şubat 2016 Saat: 18:00
Başbakan Davutoğlu: Hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir
Başbakan Davutoğlu: Hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir

 Başakan Ahmet Davutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın ateşkes sağlansa bile Halep'e saldırılar devam edecek' açıklamasına ilişkin, "Bu açıklama Rusya'nın niyetini ortaya koymaktadır. Zaten son Cenevre toplantısından bugüne geçen kısa süre de ortaya çıkan gelişmeler de bu niyetin tezahürüdür" dedi. Başbakan Davutoğlu, Ayrıca Suriye topraklarına Türk güçlerinin girdiği yönündeki iddialara ilişkin ise, ""Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur şu anda Suriye'de değildir" dedi.

Bir soru üzerine Davutoğlu, "Şu anda Türkiye güvenlik güçlerinden hiçbir unsur Suriye içinde değildir. Türkiye, Suriye halkının yanındadır ancak Suriye'de hiçbir zaman işgalci olmamıştır. Bugün Suriye'de iki kategoride yabancı savaşçı ve işgalci vardır. Birisi, rejime destek veren, işgalci olarak halkını bombalayan Rusya ve fiilen orada asker bulunduran İran. Bir işgalici varsa buralarda aramak lazım. ikinci kategori ise , paramiliter güçler, teröristler bunlar da DEAŞ'a destek veren ve rejime destek veren Hizbullah, Pakistan'dan İran'dan gelen aşırı Şii örgütlerdir. Suriye halkı bütün yabancı savaşçılara karşı onurlu bir direniş sergilemektedir. Suriye rejiminin sözcüleri bilmelidirler ki yabancıları ülkesine çağıran ve kendi halkını bombalayan hiçbir rejim ayakta kalamamıştır. İşgalci Sovyet ordularını Afganistan'a davet eden...nasıl ayakta kalamadıysa, işgalcilere sırtını dayayan hiçbir isim ayakta kalamaz. Türkiye'nin hiçbir ülkede bu anlamda toprağında gözü olmamıştır. Bu işgalcilerin hava bombardımanından kaçan 2,5 milyon masum insan Türkiye'dedir. Suriye rejimi böyle iddialarda bulunmaktansa, Azez de Halep'te Rus bombardımanında ölen çocukların hesabını versin. Türkiye, uluslararası hukuka saygı gösterir ama kendi güvenliği neyi gerektirirse o adımı atmaktan da tereddüt etmez" dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız