Güncel

"Basına yönelik baskılara son! Özgür basın susturulamaz!"

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

3 Mayıs 2018 Saat: 22:11
"Basına yönelik baskılara son! Özgür basın susturulamaz!"
"Basına yönelik baskılara son! Özgür basın susturulamaz!"

Bugün “ 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü”. Türkiye’de gazeteler kapalı, gazeteciler tutuklu ama özgür basın gerçeğin peşinde, direnmeye devam ediyor.

Basın özgürlüğü; demokrasinin,  düşünce ve ifade özgürlüğünün, gerçeği bilme hakkının olmazsa olmazı ve Türkiye’de en çok ihlal edilen özgürlük alanlarının başında yer alıyor. Özellikle OHAL sürecinde; basın yayın organlarının yargı kararı olmaksızın kapatılması, mal varlıklarına el konulması, gazetecilerin keyfi suçlamalarla tutuklanmaları, gazeteleri basan matbaalara ve matbaa çalışanlarına yönelik kapatma, gözaltı ve tutuklamalar basını tamamen baskı altına alma çabasının eriştiği vahim boyutu gösteriyor. 

 Nitekim Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün hazırladığı rapora göre; Türkiye, dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasında 157. sırada ve “gazetecilik yapmanın zor olduğu ülkeler” kategorisinde yer alıyor.

Basına yönelik bu baskının, gerçekleri gizleme ve gerçek dışı bilgi ve haberlerle halkı maniple etme, yönlendirme gayesi taşıdığı malum. Ancak bu gaye, özgür basın çalışanlarının direnci ve direnişi sayesinde tam başarılı olamıyor.

İnsan hakları savunucuları olarak; “Dünya Basın Özgürlüğü Günü”’vesilesi ile tüm basın emekçilerinin bu onurlu direncini selamlıyoruz.

Basına yönelik baskılara son!

Basın yayın organlarına yönelik kapatma kararları geri alınsın!

Özgür basın susturulamaz!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız