Güncel

Başkan Maçoğlu’ndan Kaz Dağları’nda Su ve Vicdan Nöbeti

Çanakkale'nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında Kanadalı altın madeni şirketi Alamos Gold'un doğa katliamına karşı başlatılan mücadeleye Mehmet Maçoğlu destek gösterdi.

28 Ağustos 2019 Saat: 10:38
Başkan Maçoğlu’ndan Kaz Dağları’nda Su ve Vicdan Nöbeti
Başkan Maçoğlu’ndan Kaz Dağları’nda Su ve Vicdan Nöbeti

Dersim Dernekler Federasyonu beraberinde Kaz Dağları’nda yapılan Su ve Vicdan Nöbeti’ne katılım gösteren Başkan Maçoğlu, bölgede incelemelerde bulundu.

Yerel yöneticiler, ekolojik alanda çalışma yürüten kurumlarla bir araya gelen Başkan Maçoğlu, Kaz Dağları’nda yaptığı konuşmada Munzurların, Cerattepe’nin, Kaz Dağları’nın, Hasankeyf’in tüm halkın ortak tarihi ve yaşamı olduğunu savundu.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına değinen Maçoğlu, halkın iradesinin gasp edildiğini belirtti.

Kaz Dağları’nda yaşanan durumu bir parasal mesele yada rant olarak görmemek gerektiğinin altını çizen Maçoğlu, “Buradaki tarihe bakmak lazım. Hayvanlara, yaşama bakmak lazım. Buradaki ağaçların altındaki insanların duygularına bakmak lazım. Burada kesilen her ağacın aslında gelecekteki çocuklarımızın yaşamına gasp olarak görmek lazım” dedi.

 Maçoğlu, “Bugün Hasankeyf’te yapılan tarihin üzerinde kendisini var edenlerin tarihini yok etmektir. Tarihleri yok sayanlar aslında gelecekteki insanların yaşamını yok sayıyor. Bugün Cerattepe’de, Kaz Dağları’nda, Munzurlardaki durum tam da buna tekabül ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız