Güncel

Başkanlık referandumu takvimi Resmi Gazete'de yayınlandı

16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumuna ilişkin hazırlanan takvim Resmi Gazete'de yayınlandı

14 Şubat 2017 Saat: 09:12
Başkanlık referandumu takvimi Resmi Gazete'de yayınlandı
Başkanlık referandumu takvimi Resmi Gazete'de yayınlandı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumuna ilişkin hazırlanan takvim Resmi Gazete'de yayınlandı. Takvime göre referandum süreci 16 Şubat 2017 Perşembe günü başlayacak, yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri 10 Mart 2017 Cuma günü kesinleşecek. Yurt dışındaki vatandaşlar oylarını 27 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında kullanacak.

REFERANDUM TAKVİMİ İÇİN İLK GÜN 16 ŞUBAT

Takvimin ilk günü olan 16 Şubat'ta MERNİS'ten veri alımı ve güncellemesi durdurularak veriler SEÇSİS'e tanımlanmaya başlanacak.

Muhtarlık bölgesi listeleri 18 Şubat günü 08:00'de askıya çıkarılacak. Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri de güncellenmek üzere askıya çıkarılacak ve itirazlar başlayacak.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıdan indirileceği tarih ise 26 Şubat olacak. Yine bu tarihte tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek ve itirazlar sona erecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'ne yapılacak itirazlar Türkiye saati ile 17.00'de sona erecek.

Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri 10 Mart günü kesinleşecek. 11 Mart'ta halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulaları basılacak, basımı tamamlandıkça plan dahilinde dağıtılacak.

Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine ise 27 Mart'ta başlanacak.

30 Mart tarihi, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin YSK'ya bildirilmesinin son günü olacak.

Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için 31 Mart'ta kura çekilecek.

Yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme işleminin sona ereceği tarih ise 9 Nisan. Yine o gün propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak.

SEÇİM PROPAGANDASI İÇİN SON GÜN 15 NİSAN

Malzeme torbalarının ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca sandık kurulu başkanlarına teslim edileceği tarih 12 Nisan olacak.

15 Nisan saat 18.00'de ise seçim propagandası sona erecek. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız