Güncel

Bekaert işçileri kazandı

Bekaert işçileri grev yasağını grevle delerek başlattıkları direnişi 18. gününde kazanımla sonlandırdı.

31 Aralık 2022 Saat: 09:08
Bekaert işçileri kazandı
Bekaert işçileri kazandı

Grev yasağını grevle delen Bekaert işçileri yeni yıl öncesi kazanıma imza attı. Patronla yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya varılması üzerine işçiler 18. gününde grevini sonlandırdı.

Kocaeli'de bulunan Bekaert'te işçilerin grevi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla gece yarısı yayınlanan bir kararnameyle uygulanmasına saatler kala grev, işçiler ise yasağı yok sayarak greve başlamıştı. Grev süresinde işten atılmakla tehdit edilen mücadeleyi sürdüreceklerini duyurmuştu.

Dün Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da katılımıyla patronla bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede varılan anlaşma işçileri sunuldu, işçilerin onaylamasıyla anlaşmaya varıldı.

Sendikanın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda anlaşma şartları şöyle açıklandı: "Ücret zammı olarak İlk 6 aylık dönem için işveren yüzde 50 oranında artış önermişti ve bu oranın işçiler tarafından kabul görmemesi üzerine başlayan grevimiz sonrası ilk 6 aylık dönem için yüzde 84,83 oranında zam alındı. Diğer 6 aylık dönemlerde ise enflasyon artı  2 puan şeklinde zam uygulanacak. Sosyal haklarda ise ilk yılı için yüzde 100 oranında artış elde edildi.  Grev nedeniyle ücretlerde bir kesinti yapılmayacak."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız