Güncel

Beko: Posco Assan işçileri derhal serbest bırakılsın

Posco Assan işçileri ile BMİ Sendikası yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişki açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "İşçilerden elinizi çekin. Gözaltılar serbest bırakılsın" dedi.

26 Aralık 2017 Saat: 14:24
Beko: Posco Assan işçileri derhal serbest bırakılsın
Beko: Posco Assan işçileri derhal serbest bırakılsın

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Posco Assan işçileri, taleplerinin duyulması için Ankara'ya yapmak istedikleri yürüyüşe polisin saldırması ve aralarından Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve işçilerin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "İşçilerden elinizi çekin. Gözaltılar serbest bırakılsın" dedi.

İzmit'te kurulu Posco Assan TST Çelik Sanayi A.Ş'de Anayasal haklarını kullanarak Birleşik Metal-İş Sendikasına üye olan işçilerin sistematik bir saldırı altında olduğunu belirten Beko, "Bir yandan sendikalı işçiler işten atılmakta, öte yandan işyerinde çoğunluğu sağlayarak 15 Kasım 2017'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki başvurusunda bulunan sendikamıza yetki belgesi gönderilmemektedir" diye kaydetti.
Güney Koreli Posco grubu ile yerli ortağı Kibar Holding'in sendika düşmanı tavırlarına ve yetki belgesinin gönderilmemesine karşı demokratik ve yasal haklarını kullanan işçilerin bugün yetkilerini almak için Ankara'ya yürüyüş başlattığını hatırlatan Beko, yürüyüş başladıktan kısa bir süre sonra, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, sendikanın şube yöneticileri ve işçilerin olduğu 45 kişi darp edilerek gözaltına alındığını ifade etti.
Beko, "Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, bu hukuksuzluklara son verilmelidir" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız