Güncel

Bel Karper patronu masaya oturmayı kabul etti

Grevin 154. gününde Bel Karper patronu sendika ile masaya oturacaklarını duyurdu. İşçiler imza atılana kadar greve devam edeceklerini açıkladı.

20 Ekim 2021 Saat: 11:20
Bel Karper patronu masaya oturmayı kabul etti
Bel Karper patronu masaya oturmayı kabul etti

Grevin 154. gününde Bel Karper patronu sendika ile masaya oturacaklarını duyurdu. Karar işçiler tarafından sevinçle karşılanırken, işçiler imza atılana kadar greve devam edecek.

Evrensel'in haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin daveti üzerine bir araya gelen Tek Gıda-İş Sendikası ve Bel Karper yönetimi iki gün sonra sendikanın düzenlediği sözleşme taslağı üzerinden görüşmelere başlayacak.

2014 yılından beri örgütlenme çalışmalarının olduğu Bel Karper gıda fabrikasında uzun süre devam eden yargı sürecinden sonra 2020 Aralık ayında Tek Gıda-İş Sendikası fabrikada toplu iş sözleşmesi yetkisi almıştı. Sözleşme masasına gelmeyen Fransız gıda tekili Bel Karper yönetimi, sendika baş temsilcisini işten atıp 12 işçiyi de ücretsiz izne göndermişti. İşçilerin fabrika önünde direnmesi sonucu 12 işçi iş başı yapmış, Bel Karper yönetimi sözleşme masasına gelmeyince Tek Gıda-İş Sendikası grev kararı alarak uygulamaya başlamıştı. Grev kırıcılarına karşı mücadele eden işçiler jandarma baskısı ve cezalara rağmen yılmadan grevlerini devam ettirmişti.

Grevin 154. gününde Çalışma Bakanlığında bir araya gelen taraflar iki gün sonra görüşmeleri başlayacaklarını duyurdular.

Bu karar grev alanında coşku ile karşılanırken, işçiler "İmza atılana kadar greve devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız