Çevre

Bergama'da köylüler ÇED toplantısını engelledi

İzmir'in Bergama ilçesinde yapılmak istenen granit ocağı projesinin toplantısı köylüler tarafından protesto edilerek iptal ettirildi.

15 Kasım 2020 Saat: 00:21
Bergamada köylüler ÇED toplantısını engelledi
Bergama'da köylüler ÇED toplantısını engelledi

İzmir’in Bergama ilçesi Kozak Yaylası’nda bulunan Okçular Köyü’nde Mevlüt Anar’a ait granit ocağı projesi için halkla yapılmak istenen ÇED toplantısı köylülerin protestosu ile iptal ettirildi.

Projenin faaliyet alanı ve ruhsat sahası toplam 100 hektar büyüklüğünde iken, proje kapsamında yıllık 60 bin metreküp, yani 162 bin ton tüvenan granit üretimi planlanıyordu. Projeyle ilgili yapılmak istenilen ÇED toplantısı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri Okçular Köyü’ne geldi. Köyün girişinde yolu kapatarak karşılayan çevre eylemcileri ve köylüler, yetkililerin toplantının yapılacağı alana giriş yapmalarına izin vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ise toplantının yapılamayacağını tutanak altına alarak geri dönmek zorunda kaldı.

“Yaylaları ocaklarına heba ettirmeyeceğiz”

Çevre Platformu sözcüsü Erol Engel açıklama yaparak “Bugün burada 100 hektarlık alanda taş ocağı açmak isteyen firma yetkililerince ÇED toplantısı yapılacaktı. Köylülerimizin, Bergamalıların, Dikilililerin, Ayvalıklıların yani yöre halkının birlikteliğiyle bu tehlikeyi de savuşturduk. Kozak endemik türleriyle, çam fıstıklarıyla Türkiye’nin en gözde yaylalarından biri. Bu yaylaların taş ocaklarına heba edilmesini istemiyoruz. Bununla ilgili mücadelemiz devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız