Güncel

Berkay Ustabaş'ın serbest bırakılması istendi

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle; Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri Berkay Ustabaş için Önder Babat Kültür Merkezinde bir basın açıklaması yapıldı.

6 Şubat 2018 Saat: 22:37
Berkay Ustabaş'ın serbest bırakılması istendi
Berkay Ustabaş'ın serbest bırakılması istendi

Foto/Haber Kerim Eren

ÇHD İst şube başkanı Gökmen Yeşil, Eğitim Sen 6 nolu Üniversiteler şube başkanı Görkem Doğan, TİHV İst temsilcisi Ümit Efe, İHD Hapishaneler Komisyonu Muharrem Kurşun, Sami Elvan, SGDF eş başkanı Okan Danacı'nın konuşma yaptığı basın açıklamasını DGD adına Ezgi Öztürk okudu.

Öztürk, Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş’ın evi, 2017’nin son günlerinde, 20 Aralık’ta özel harekât polislerince basıldığını, Koçbaşıyla kapısı kırılmaya çalışılan evde çok sayıda kitap ve müzik CD’sine el konulduğunu, ev baskını sırasında evinde bulunmayan ve 5 Ocak’ta savcılığa ifade vermeye giden Ustabaş, “Berkin Elvan’ın cenazesine katılmak” suçlamasıyla tutuklandığını söyledi.

Ustabaş’ın önce Metris Cezaevi’ne oradan da Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’ne sevk edildiğini, tutukluluğunun ilk üç gününde ağır tecrit altında tutulduğunu, sonradan üç kişilik hücreye alındığını, 23 Ocak’ta Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nden Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ne darp edilerek sürgün edildiğini vurgulayan Öztürk,”Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde hücresinden alınarak ring aracına götürülene kadar darp edilen Ustabaş, Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nin girişinde de çıplak arama dayatmasına maruz kaldı. Avukatlarıyla yaptığı görüşmede, kamerasız bir odada 20 dakika boyunca beraberindeki 11 kişiyle birlikte işkenceye uğradı”dedi.

15 yaşında, 16 kiloya düşüp yaşamını yitiren bir çocuğun cenazesine katılmanın bir “suç” olmadığını, bir insanlık görevi olduğunu ifade eden Öztürk, “  Ustabaş’ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz”çağrıda bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız