Güncel

Berkin Elvan davası: “Tetiği kimin çektiği bellidir!”

Berkin Elvan’ın 14’üncü duruşması bugün saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü.

25 Eylül 2019 Saat: 20:36
Berkin Elvan davası: “Tetiği kimin çektiği bellidir!”
Berkin Elvan davası: “Tetiği kimin çektiği bellidir!”

Haziran direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından yaralandıktan sonra 269 gün komada kalan ve ardından hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın 14’üncü duruşması bugün saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü. Duruşmayı, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP milletvekili Oya Ersoy ve çok sayıda yurttaş izledi.

Gülsüm Elvan: Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum

Gazete Yolculuk'tan Buse Söğütlü'nün haberine göre, Duruşmada ilk olarak Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan konuştu. Elvan, annelerin karşı karşıya getirildiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir türlü sonuçlanmayan bir duruşma var. Neden reddedildiğimizi anlamış değilim. Çocuklar öldürülüp de karşı karşıya getiriliyordu, şimdi anneler karşı karşıya getiriliyor. Biz artık bir yargılama ve ceza istiyoruz. Biz de anneyiz. Daha kaç evladımız gidecek, ne kadar kan dökülecek? Başınızı yastığa koyarken rahat uyuyabiliyor musunuz, daha çocuk bu ya! Karnesini aldı da diplomasını alamadı çocuğum. Çocuklarınıza bakarken benim çocuğumu gözünüzün önüne getirin. Daha da diyecek bir şeyim yok, sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum”.

“Biz artık beklemek istemiyoruz”

Gülsüm Elvan’ın ardından söz alan dava avukatı Çiğdem Akbulut ise dosyada bir an önce ceza beklediklerini ifade ederek “Sürekli zaman kaybettik. Soruşturmada da yargılamada da oldu. Sizin talep ettiğiniz bütün cevaplar kurumlardan ikinci-üçüncü kez geliyor ve bazıları komik cevaplar. Mevcut cevapların hepsinde katil belli. Biz artık beklemek istemiyoruz. Berkin’in katilinin hak ettiği cezayı alması gerekiyor. Bu ülkede adaletin kırıntısı varsa belki bu mahkemeden çıkar umudu verecek. Raporların cevaplarını bekliyorsanız elinizdeki hukuki gücü kullanarak ara karar vermenizi bekliyoruz. Cevap gelmesi halinde tüm beyanlarımızı sunacağız” dedi.

Akbulut’un beyanının ardından söz alan mahkeme başkanı, “Eleştirebilirsiniz ama dosya bize geldiğinden beri gerekeni yaptık. Konu toplumsal bir olay olunca rapor gelmesi zor oluyor, biliyorsunuz” dedi.

Duruşma, yeni raporun beklenmesi sebebiyle 13 Kasım saat 10.00’a ertelendi.

“Tetiği kimin çektiği bellidir”

Dava sonrası Çağlayan Adliyesi önünde Berkin Elvan’ın ailesi ve avukatlarının yaptığı açıklamada, avukat Can Atalay, “Duruşma salonunda söylediklerimizi burada da söylüyoruz. Tetiği kimin çektiği bellidir” derken anne Gülsüm Elvan bir kez daha “Anneleri karşı karşıya getirmeyin” açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

Berkin Elvan’ın katledilmesine ilişkin açılan davada 6 yılın sonunda olay yeri keşfi yapılmış ancak Jandarma bilirkişisi “istenilen düzeyde katkı sağlayamayacağı” gerekçesiyle dosyadan çekilmişti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız