Güncel

BES: Bütçe hakkımıza sahip çıkacağız

ANKARA - BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, ekonomik kriz ve pandemi koşullarında açıklanan YEP'in hiçbir çözüm üretmediğini söyledi.

8 Ekim 2020 Saat: 21:24
BES: Bütçe hakkımıza sahip çıkacağız
BES: Bütçe hakkımıza sahip çıkacağız
Büro Emekçileri Sendikası (BES), Yeni Ekonomik Program (YEP) ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamayı yapan BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, açıklanan YEP’in Türkiye’yi 10 yıl öncesine götüreceğini belirtti. 
'KIDEM TAZMİNATI GASPI' 
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve pandemi koşullarında açıklanan YEP'in emekçiler, kadınlar çiftçiler, yoksullar, işsizler, EYT’liler için hiçbir çözüm üretmediğine değinen Akpınar, “Milyonlarca kişinin geleceğe dair karamsarlıklarını daha da artırırken, başta TOBB olmak üzere birçok sermaye örgütü tarafından övgüyle karşılandı. Bugüne dair hiçbir hedef ortaya koyamayan programın geleceğe dair ortaya koyduğu hedeflerin inandırıcılığı bulunmamaktadır. Programın satır aralarında emekçilerin kazanılmış haklarına dair saldırılar devam ederken esnek çalışma adı altında kıdem tazminatının gaspı planlanmaktadır" diye konuştu. 
YEP KADINI GÖRMEDİ 
YEP IMF’ye karşı sorumluluklarını yerine getirirken, emekçilerin ve yoksul halkın taleplerini yine görmezden geldiğine işaret eden Akpınar, “İşgücü piyasasında güvencesizliği, kayıt dışılığı en çok yaşayan, eğreti konumda yer alan kadınlar ekonomik kriz ve pandemi kıskacında gittikçe işsizleşirken, yoksullaşırken ve artan türlü şiddet biçimlerine maruz kalırken, bu yepyeni YEP de kadını görmemiştir" şeklinde konuştu.  
'BÜTÇE HAKKIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ' 
Savaş ve rant için değil, halktan emekçiden yana bir bütçe için tüm mağdurların birlikte mücadelenin birinci görevleri olduğunu vurgulayan Akpınar, şöyle devam etti: "BES olarak bütçe hakkımıza sahip çıkacağız, TÜİK emekçileri tarafından toplanan verilerin çarpıtılarak kullanılmasına daha fazla ses çıkaracağız. Katılımcı, demokratik bir bütçe için mücadele ederken, savaşa karşı barışı, yoksulluğa karşı insanca yaşamaya yetecek gelir ve iş güvencesi için halktan, emekçiden yana bir bütçe mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız