Güncel

BES İzmir Şubesi, kamu binasındaki güvensiz asansörlerinin yenilenmesini istedi

BES İzmir Şubesi üyeleri, Karşıyaka Adliyesi Çiğli ek binasındaki asansörlerin kullanılmaz halde olduğunu belirterek, "Yaşam kaygısıyla her gün işe gelip gitmek istemiyoruz" dedi.

3 Kasım 2023 Saat: 20:37
BES İzmir Şubesi, kamu binasındaki güvensiz asansörlerinin yenilenmesini istedi
BES İzmir Şubesi, kamu binasındaki güvensiz asansörlerinin yenilenmesini istedi

ERKAN SOYLU


Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, Karşıyaka Adliyesi Çiğli ek binasındaki asansörlerin kullanılmaz halde olmasına rağmen bakımlarının yapılmadığını belirterek, konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Çiğli ek binası önünde yapılan açıklamada basın metnini okuyan BES İzmir Şube Hukuk Sekreteri Veli Salgın, “Anayasa ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre her devlet çalışan sağlığına göre kamu hizmet binalarını tahsis etmesi gerektiği açıktır. Can güvenliği tehdit altında olan çalışanların bu korkuyla çalıştırılıyor olması kabul edilemez” dedi.

BİNA DEPREME DAYANIKLI MI?

Binanın çürük olduğunu iddia ederek karot testi yapılmasını talep ettiklerini kendilerine, “Bize burayı tahsis eden belediyenin memurları ellerinde çekiç ile kontrol ederek bina sağlam çalışabilirsiniz dediler” şeklinde cevap aldıklarını aktaran Salgın, “Fakat yaşanan her sarsıntıda hem adliye hem de belediye çalışanları ecel terleri dökmekteyiz. Beton yığın içerisinde kalmak istemiyoruz. Bu hususta Belediye Başkan Selim Utku Gümrükçü’den sendika temsilciliği olarak randevu istedik vermedi. Bugün bize randevu vermeyenler afet bölgesi olan İzmir’de olabilecek bir felakette bu binada yaşanabilecek olumsuzluklardan sorumlu olacaklarını hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

“YAŞAM KAYGISIYLA HER GÜN İŞE GELİP GİTMEK İSTEMİYORUZ”

Binada kullanılan her iki bloktaki dört asansörün bazen hepsinin birden bozulmakta olduğunu söyleyen Salgın, “Asansörler korku tüneli haline dönüşmüştür. Aydın’da yaşanan facianın bir benzerini yaşamak istemiyoruz. Yaşam kaygısıyla her gün işe gelip gitmek istemiyoruz. Bu asansörlerin miadını doldurduğu açıktır. Eskiyen kumaş dikiş tutmamaktadır. Bu yüzden tamir değil yeni asansörler istiyoruz, yaşama hakkımızı savunuyoruz” ifadelerini kullandı.


BES tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı ise şöyle:

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şube Yönetimi ve Karşıyaka Adliye Temsilciliği olarak bugüne kadar üyelerimiz nezdinde çalışan tüm yargı emekçilerinin sorunlarının giderilmesi adına sendikal faaliyetlerimizi hiçbir ayrım yapmaksızın yürütmeye çalıştık. Bundan sonra da aynı titizlikle mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız. Özellikle Çiğli ek binamızda yaşanan sorunlarımız kısmen çözülmeye çalışılsa da her gün bir yeni sorun ile karşılaşmaktayız.

Bunun da temelinde Karşıyaka halkının ihtiyacı olan tek bir hizmet binasının tahsisinin yapılmaması, derme çatma işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin olmadığı ek binalarda hizmet yürütüyor olmamızdan kaynaklıdır diye düşünmekteyiz. Anayasa ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre her devlet çalışan sağlığına göre kamu hizmet binalarını tahsis etmesi gerektiği açıktır. Can güvenliği tehdit altında olan çalışanların bu korkuyla çalıştırılıyor olması kabul edilemez.

BİNA DEPREM TESTİ: Buraya taşındığımızdan bu yana binamızın çürük olduğunu iddia ettik karot testi yapılmasını talep ettik; bize burayı tahsis eden belediyenin memurları ellerinde çekiç ile kontrol ederek bina sağlam çalışabilirsiniz dediler. Fakat yaşanan her sarsıntıda hem adliye hem de belediye çalışanlar ecel terleri dökmekteyiz. Beton yığın içerisinde kalmak istemiyoruz. Bu hususta Belediye Başkan Selim Utku Gümrükçü’den sendika temsilciliği olarak randevu istedik vermedi. Bugün 

bize randevu vermeyenler afet bölgesi olan İzmir’de olabilecek bir felakette bu binada yaşanabilecek olumsuzluklardan sorumlu olacaklarını hatırlatmak isteriz.

ASANSÖRLER: Binada kullanılan her iki bloktaki dört asansörün bazen hepsi birden bozulmakta hem biz çalışanlarının hem de bizlerden hizmet alan vatandaşların işlerini zora sokmaktadır. Hamile olan kadınlar ile engelli vatandaş ve personel beş kat inip çıkmaktan yasamlar çekilmez bir hal almaktadır. Asansörler korku tüneli haline dönüşmüştür.  Aydın’da yaşanan facianin bir benzerini yaşamak istemiyoruz. Yaşam kaygısıyla her gün işe gelip gitmek istemiyoruz. Bu asansörlerin miadını doldurduğu açıktır. Eskiyen kumaş dikiş tutmamaktadır. Bu yüzden tamir değil yeni asansörler istiyoruz yaşama hakkımızı savunuyoruz.

GÜVENLİK: Aynı zaman hizmet binamızda kamu ciddiyetine uymayan güvenlik açıkları da vardır. Yargı çalışanları olarak gerek keşfe giderken gerekse giriş çıkışlarda zaman zaman eli sopalı, küfreden, hakaret eden, akli dengesi yerinde olmayan insanlar tarafından tacize uğruyoruz. Bu nedenle emniyet kontrollerinin zemin kattan itibaren sağlanması gerekir diye yetkili makamlara ilettik. Ancak hala bu tedbir alınmamıştır. Uyarıyoruz ! Bu sözlü tacizler, fiili saldırılara dönüşürse, bunun sorumlusu gerekli önlemleri almayan idareciler olacaktır.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız