Güncel

BES İzmir Şubesi: Tüm ek ödemeler taban maaşa eklensin I Eylemlerimiz sürecek!

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, 1 Ağustos’ta başlayacak olan 2024-2025 kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi öncesi Balçova Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.

29 Temmuz 2023 Saat: 08:01
BES İzmir Şubesi: Tüm ek ödemeler taban maaşa eklensin I Eylemlerimiz sürecek!
BES İzmir Şubesi: Tüm ek ödemeler taban maaşa eklensin I Eylemlerimiz sürecek!

ERKAN SOYLU 


Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, 1 Ağustos’ta başlayacak olan 2024-2025 kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi öncesi taleplerini dile getirmek için Balçova Vergi Dairesi önünde basın açıklaması düzenledi.

“Birleşe birleşe kazanacağız”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe”, “Vergide adalet istiyoruz” sloganlarının atıldığı açıklama basın metnini BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven okudu.

Seçimlerin hemen ardından yapılan zamlar ve artan vergilerden dolayı memur, işçi, emekli, çiftçi ve esnafın geçinemez hale geldiğini ifade eden Güven, “Asgari ücret temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, vergi dilimi ve ek bütçe karşısında çoktan açlık sınırının altına düşmüş durumdadır.

Seçimden önce ‘faiz haramdır’ diyenler bugün faizleri yükseltmek zorunda kalmış, ancak dövizin yükselişini ne faiz politikası ne de ilave vergiler durduramamıştır. Bu da yetmemiş bu ülkenin limanları, demiryolları, yer altı ve yer üstü kaynakları, tarım arazileri uluslararası tekellere yok pahasına satılıyor. Cumhuriyetin kazanımları, ülkenin kaynakları yağma ediliyor. Ülke satılıyor” dedi.

Bir 9 kişi ve şunu diyen bir yazı '2008 SOMRARI DAHÍL பap SEÇİM VAATLERİ YALAN YOKSULLUK GERÇEK İLAVE DEĞİL MAASA DÜZEN Sözde Maaş Zamları Elimize Geçmeden Vergi ve Zamlara Gitti! Taleplerimiz Karşılansın! getirilsin! Ekonomik memur verilsin! hakk tarafların Bütün çalışanlara kira ödeneği, servis hizmeti ücretsiz öğlen Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi çıkanisın! verilsin!' görseli olabilir

“ZAMLAR GERİ ALINSIN”

“Bu ekonomik çöküntünün oluşmasında hiçbir dahili olmayan biz kamu emekçileri, emekliler ve toplumun kahir ağırlığını oluşturan yoksulları olarak bu ağır bedeli ödemek istemiyoruz” diyen Güven, zamların acilen geri alınmasını, gelir vergisinin yüzde 10’a düşürülerek sabitlenmesini, dolaylı vergilerin kaldırılmasını, kamu emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesini, kök maaş uygulamasının kaldırılarak tüm ek ödemelerin taban maaşa eklenmesini talep ettiklerini söyledi.

Bir 9 kişi ve şunu diyen bir yazı 'FAKİRDEN ALIP ZENGINEVER HARAG DÜZENİNE SON SEÇİM VAATLERI YALAN YOKSULLUK GERÇEK DUZENINE Sözde Maaş Zamları Elimize Geçmeden Vergi ve Zamlara Gitt! Taleplerimiz Ekonomik düşük servis içeren Bütün çalışanlara kira Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi aylığına eklensin! sendika ücretsiz öğlen yemeği verilsin! Çıkarılsın!' görseli olabilir

Bir 9 kişi, Brandenburg Kapısı ve şunu diyen bir yazı '2008 SONRASI DAHÍL MEICURDE BIGOSTENG 原M SEÇİM VAATLERİ YALAN YOKSULLUK GERÇEK İLAVE DEĞİL FAKİRDEN ALIP ZENGİNEVERE HARAC DÜZENİNE SON Sözde Maaş Zamları Elimize Geçmeden Vergi ve Zamlara Gitt Taleplerimiz Karşılansın! Ekonomik kayıplarımıza kalıcı çözüm getirilsin! En düşük memur maaşı yoksulluk sınırında belirlensin! 3600 çalışanlara 600 ek gösterge verilsin! 8077 seyyanen diğer ödemelert aban aylığına eklensin! hakkı içeren eşit esas Bütün çalışanlara kira servis ve ücretsiz Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi çıkarılsı yemeği verilsin!' görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız