Güncel

BES İzmir'de imza kampanyası başlattı: Sosyal destek sağlayın, önlem alın

BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, kamu iş yerlerinde pandemide alınmayan önlemler nedeniyle artan vakalara dikkat çekerek “Sosyal destek sağlayın, pandemiyi bitirin” dedi.

4 Nisan 2021 Saat: 08:49
BES İzmirde imza kampanyası başlattı: Sosyal destek sağlayın, önlem alın
BES İzmir'de imza kampanyası başlattı: Sosyal destek sağlayın, önlem alın

İZMİR

Pandemide ağırlaşan çalışma koşulları ve işyerlerinde alınmayan önlemler gündemde. Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, kamu iş yerlerinde hızla artan kovid-19 vakaları nedeniyle işyerlerinde önlem alınması için İzmir Valiliğine iletilmek üzere başlattıkları imza kampanyasını anlatarak, emekçilerin taleplerini yineledi.

İzmir Valiliğinin İl Hıfzıssıhhak Kurulu ile birlikte çalışanların sağlığını koruma görevini yapmadığına dikkat çeken Güven “Kamu işyerlerinde alınan ciddi pandemi önlemleri neredeyse çay ocaklarının kapatılmasından ibarettir. Birçok kamu iş yerinde dezenfektan dahi temin edilmemekte iş yeri hijyeni sağlanmamaktadır. Kamu emekçileri artık gruplar halinde kovid-19’a yakalanmaktadır” dedi. 

"EMEKÇİLER FEDA EDİLİYOR"

Pandemide çalışma hayatının yavaşlatılması gerektiğini dile getiren Güven, “Dönüşümlü, gruplar halinde çalışma en azından işe gidiş gelişlerdeki bulaş riskini azaltıyordu. Şimdi çalışma hayatında en önemli önlem olan mesafe kuralı ortadan kalkmış durumda” dedi. Mevcut çalışma düzeniyle emekçilerin doğal bağışıklığa zorlandığını belirten Güven, “Bu tutum emekçilerin pandemiye feda edilmesi anlamına gelmektedir. Küçük esnafın ekmeği ile oynayacaklarına, üretimi yavaşlatsalar zaten pandemi de yavaşlayacak. Gerekli bilimsel önlemler alınmaz ise emekçiler aşıdan önce kovid olacak. Bu nedenle yetkilileri geçici göz boyacı önlemler yerine ciddi önlem almaya çağırıyoruz. Şalteri indirin, sosyal destek sağlayın, pandemiyi bitirin” diye konuştu. 

İMZA KAMPANYASI SÜRECEK

BES olarak İzmir Valiliğine gerekli önlemlerin alınması için taleplerini bildirdikleri imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Güven, “İmzaların ilk bölümünü geçtiğimiz hafta İzmir Valiliğine teslim ettik. Yeterli aşılama yapılana kadar kamu iş yerlerinde önlemlerin acilen alınması için İzmir Valiliğini ve İl Hıfzıssıhha Kurulunu uyaran imza kampanyamız devam edecek” dedi. 

BES’İN TALEPLERİ: 

  • Altyapısı uygun olan birimlerde sekiz saati aşmayacak şekilde uzaktan çalışmaya yeniden başlanmalıdır.
  • Dönüşümlü çalışma haftalık gruplar halinde tüm çalışanlar arasında eşit uygulanmalıdır. 
  • Mesai saatleri 10.00-16.00 (öğlen arası yarım saat) olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.
  • Kamu iş yerlerinde koruyucu önlemlerin yeterliliği denetlenmeli, eksiklikleri olan iş yerlerine gerekli hijyen malzemesi, koruyucu ekipman dağıtımı sağlanmalıdır.
  • Kronik rahatsızlığı olanlar, engelliler, gebeler, süt izni, ebeveyn izni vb. riskli grupların idari izin haklarının idare keyfiyetine bırakılmadan kullanılması sağlanmalıdır.
  • Kamu iş yerlerinde riskli gruplar başta olmak üzere hızlı bir şekilde aşılama çalışması yürütülmelidir.                                                                                                         
  • Kaynak: Evrensel                       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız