Güncel

BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş görevinden uzaklaştrıldı

BES Şube Başkanı Gülüzar Ateş 657 sayılı yasanın 137 ve 138’inci maddeleri gerekçe gösterilerek Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden uzaklaştırıldı.

29 Aralık 2016 Saat: 09:30
BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş görevinden uzaklaştrıldı
BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş görevinden uzaklaştrıldı

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş 657 sayılı kanunun 137 ve 138’inci maddeleri gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırıldığını aldığı yazıyla öğrendi. KESK Kocaeli Şubeler Platformu konuyla ilgili BES Kocaeli Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan, “Arkadaşımız 657'nin 137 ve 138'inci maddesine göre açığa alınıyor. Yazıda "Görevden ayrılmanızı" ifadesi yer alıyor. Valiyi açık çağrıda bulunuyoruz, bu yazıyı yazan görevden alınmalıdır. Devlette böyle bir dil olabilir mi? Arkadaşımız yalnız değil, bu saldırılar artarak sürecek ama biz 1 kişi dahi kalsak mücadelemize devam edeceğiz. Cuma günü İl SGK müdüründen randevu talep ettik, yetkililer ile görüşeceğiz, genel merkezimizden arkadaşlarımız da gelecek, yanımızda olacaklar. Faşizme giden yolda mücadelemize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ÖMRÜMÜZ DARBELERLE MÜCADELE İLE GEÇTİ

 BES Kocaeli Şube Başkanı Gülüzar Ateş, bu güne kadar sendikalarında 148 üye ve yöneticinin açığa alındığını belirtti. Karanlığın her geçen gün arttığına dikkat çekerek “Yasalar yok sayılarak hukuksuz bir şekilde uygulamaya konulan KHK’lerle keyfi bir şekilde ülkeyi yöneten anlayışın karanlığı her geçen gün daha fazla üzerimize çökmektedir. 15 Temmuz Darbe girişimine yönelik ilan edilen OHAL ile ömrü darbelerle mücadele ile geçmiş bir anlayıştan gelen sendikamıza, darbe dönemlerini mumla aratacak bir saldırı furyası başlatılmıştır. Sendikamızda görevine son verilen ve açığa alınan yönetici ve üyelerimizin sayısı 148’e ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız