Güncel

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı CHP’li Murat Hazinedar ve 2 meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı.

4 Ocak 2018 Saat: 19:42
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar görevden uzaklaştırıldı
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Haznedar ile birlikte CHP’li iki Meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'in Anayasa'nın 127. maddesinin verdiği yetki doğrultusunda bugün görevden uzaklaştırıldıkları belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;  Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 04/01/2018 tarihinde görevden uzaklaştırılmışlardır. Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında mal varlığına yönelik olarak yürütülen soruşturma; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan yürütülen soruşturma; ayrıca belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız kişisel menfaat temin edilmesi ve görevi kötüye kullanma niteliğindeki diğer eylemlerinden hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştır.

Hüseyin Avni Sipahi’nin Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında, yetkisi ve görevi olmadığı halde imar ve ruhsat işlemlerinde talep sahiplerinin kendisine yönlendirildiği ve bağış adı altında zorla para alınmasına aracılık ettiği, haksız kişisel menfaat sağladığı, ayrıca mal varlığında ciddi artışlar olduğu yönündeki iddialarla ilgili yürütülen soruşturmalar dikkate alınmıştır.

Çetin Kırışgil’in Belediye Meclis Üyeliği görevinden uzaklaştırılmasında ise kayıt dışı paraların transferine aracılık ettiği yönündeki iddiayla ilgili yürütülen soruşturma göz önünde bulundurulmuştur." 

CHP: KARARDA ADALET YOKTUR, KUMPASTIR

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Tezcan “Kararda adalet yoktur, kumpastır” açıklamasında bulundu.

Tezcan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hükümetin Beşiktaş Belediyesi'ne dönük suçüstü yakalandığı bir kumpas girişimini buradan ifşa ettik. Ne yazık ki aradan bir hafta geçtikten sonra başlattıkları bu kumpasın bir adımını daha attılar.

Biraz önce Sayın Hazinedar haksız biçimde görevden uzaklaştırıldı. Bakanlığın bu kararında hukuk yoktur, adalet yoktur; haksız bir karardır, hükmet kumpas içerindedir.

Bu hükümetin pervasızlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Öküzün altında buzağı aramak diye bir söz vardır. Hükümet bu sözü aratacak şekilde öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır.

Açık şekilde, kendi belediye başkanlarıyla yaptıkları kirli pazarlığa bizi de dahil etmek istemişlerdir.

Cumhurbaşkanı kendi başkanlarına ya istifa et ya da hakkında soruşturma açılır. Sonra da bize dönüp, bu kirli pazarlığı bize de tavsiye ederek bu müdahaleyi yapın yoksa yasal işlem başlatıyorum demiştir." 

YARKADAŞ: AKP, MAN ADASI BELGELERİNE KARŞI HAMLE YAPIYOR

Halk TV’ye konuşan Barış Yarkadaş, şu açıklamalarda bulundu: “Man Adası Belgelerinden dolayı AKP’nin canı çok yandı. Man Adasındaki para trafiği AKP tabanında ciddi soru işaretlerine, rahatsızlığa neden oldu. Siz bu rahatsızlığı nasıl giderirsiniz? Karşı hamle yaparak, hedef şaşırtarak bu rahatsızlığı giderirsiniz.”

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINDAN BELEDİYE BİNASI ÖNÜNE DAVET

CHP il başkanlığı bir duyuru yayınlayarak “Tüm Beşiktaşlıları ve örgütümüzü saat 19.30’da Beşiktaş Belediyesi binası önünde iradelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İLGEZDİ DE GÖREVDEN ALINMIŞTI

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Aralık 2017'de görevden uzaklaştırılmıştı. Gerekçe olarak "İmar Kanununa, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununa, Devlet İhale Kanununa aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma,  Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesine göz yumulma" fiilleri ileri sürülmüştü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız