Güncel

Beşiktaş'ta Nuriye ve Semih eylemine polis müdahalesi, çok sayıda gözaltı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ın açlık grevinin 150. gününde Ankara ve Beşiktaş'ta yapılan destek eylemlerine polis sert müdahale etti.

7 Ağustos 2017 Saat: 10:25
Beşiktaş'ta Nuriye ve Semih eylemine polis müdahalesi, çok sayıda gözaltı
Beşiktaş'ta Nuriye ve Semih eylemine polis müdahalesi, çok sayıda gözaltı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi sürerken destek eylemleri de artmaya başladı. Kadıköy'de gerçekleştirilen eyleme polisin  sert müdahalesinin yankıları sürerken Cumartesi günü de  Beşiktaş'ta yapılan destek eyleminde de aynı manzaralar yaşandı. Çevredekilerin tepkisine rağmen polis sert müdahalede bulunarak çok sayıda gözaltı gerçekleştirdi. Toplam 44 kişi gözaltına alındı. İki kişi  daha sonra yaş küçüklüğü nedeniyle serbest bırakıldı.

İHD BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Beşiktaş'ta gözaltına alınanlar arasında İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve Yönetim Kurulu üyesi Doğan Özkan da bulunuyor.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Nuriye ve Semih; iki Eğitim Emekçisi, OHAL ve KHK'larla binlerce kamu emekçisi gibi işlerinden atıldılar. Her türlü hakları ellerinden alınan Nuriye ve Semih, Yüksel Caddesinde başlattıkları direnişlerini Aclik grevine dönüsturup hapishanede Açlık Grevine devam ederek sürdürüyorlar. Açlık Grevlerinin 150.günündeler.. Iki Eğitim Emekçisi işlerine iade edilmelerini talep ediyorlar..Açlık grevinin 149. gününde, dün, Kadıköy Süreyya Operası önünde seslerini duyurmak, yaşam haklarını savunmak isteyenlere polis saldırdı. Ve 33 kişi gözaltına alındı. Bugün Beşiktaş’ta aynı nedenle estirilen polis terörü ile, Şube Başkanımız Gülseren Yoleri ve Yönetim Kurulu üyemiz Doğan Özkan’ında aralarında bulunduğu  çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sokaklar polis saldırısı ile işkence alanı haline getirildi. Baskı, gözaltı ve işkence ile özgürlükler ve demokrasi mücadelesi veren İnsan Hakları Savunucularını yıldıramazsınız!”denildi.

İFADELER BUGÜN ALINACAK

Yine İHD tarafından yapıaln açıklamada, avukatların gözaltındakilerle görüşme isteklerine emniyetten 20 saat sonra cevap verildiği, gözaltindaki Av.Barkin Timtik başta olmak üzere çoğunda darp ve kötü muamele izi bulunduğu, gözaltındakilerin bugün ifadelerinin alınmaya başlanacağı ifade edildi.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız