Güncel

Beşiktaş'ta protesto: Halkevleri susmaz, memleket susmaz

Çok sayıda demokratik kitle örgütü,sendika ve siyasi partinin katıldığı protestoda, “Halkevleri susmaz, memleket susmaz” vurgusu yapıldı.

23 Şubat 2018 Saat: 00:29
Beşiktaş'ta protesto: Halkevleri susmaz, memleket susmaz
Beşiktaş'ta protesto: Halkevleri susmaz, memleket susmaz

Halkevleri üyeleri, Beşiktaş’ta yaptıkları kitlesel açıklamayla bu sabah Ankara’da gözaltına alınan Eş Genel Başkanları Dilşat Aktaş ve Halkevleri üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Çok sayıda demokratik kitle örgütü,sendika ve siyasi partinin katıldığı protestoda, “Halkevleri susmaz, memleket susmaz” vurgusu yapıldı.

Halkevleri öncülüğünde Beşiktaş’ta bir araya gelen demokrasi güçleri, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşat Aktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyesinin gözaltına alınması protesto edildi. Halkevleri onursal başkanı Abdullah Aydın, CHP, HDP, Birleşik Haziran Hareketi, Kaldıraç, ÖDP, DİSK, EMEP, EHP, Öğrenci Kolektifleri, TKP’nin yöneticilerinin ve bir çok demokratik kitle örgütünün katılımıyla gerçekleşen eylemde, Aktaş ve gözaltına alınan tüm sosyalistlerin derhal serbest bırakılması istendi. CHP Beşiktaş ilçe örgütü binasından Halkevleri’nin 86 yıllık mücadele tarihçesini anlatan slayt gösteriminin yapıldığı eylemde, “Halkevleri memlekettir, memleketi susturamazsınız” yazılı pankart ile “86 yıllık bir çınar Halkevleri susmayacak” dövizleri açıldı. Kitle hep bir ağızdan “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrimci dayanılma”, “Yaşasın özgürlük mücadelemiz” sloganları attı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız