Siyaset

Beyaz Sivil İnsiyatif bu kez HDP İzmir'i ziyaret etti

AKPi ve CHP İzmir il başkanını ziyaret eden Beyaz Sivil İnisiyatifin üçüncü durağı HDP İzmir il başkanlığı oldu.

21 Şubat 2016 Saat: 10:56
Beyaz Sivil İnsiyatif bu kez HDP İzmir'i ziyaret etti
Beyaz Sivil İnsiyatif bu kez HDP İzmir'i ziyaret etti

HDP İzmir il başkanlığını ziyaret eden Beyaz Sivil İnisiyatif, il başkanı Cavit Uğur ve İzmir milletvekili Müslüm Doğan ile bir araya geldi. Beyaz Sivil İnisiyatif dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, “Ölümlerin durması ve barışın sağlanması için sizden de görev almanızı ve çıktığımız bu yolda bize destek olmanızı istiyoruz” diyerek il başkanından destek istedi. HDP İzmir il başkanı Cavit Uğur hem genel merkez hem il bazında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. HDP İzmir milletvekili Müslüm Doğan ise, “Bu İnisiyatif dalga dalga büyüyecek. Buna gönülden inanıyorum. Bunun merkezinin İzmir olması beni daha çok onurlandırdı ”dedi.

AKPi ve CHP İzmir il başkanını ziyaret eden Beyaz Sivil İnisiyatifin üçüncü durağı HDP İzmir il başkanlığı oldu. “Beyaz Sivil İnisiyatif” dönem sözcüsü Abdullah Cıstır, HDP İzmir il başkanını diğer siyasi parti temsilcileri, 26 İzmir milletvekili, yerel yöneticiler ve STK’larla Diyarbakır’ı ziyaret etmeye davet etti. Beyaz Sivil İnisiyatif yöneticileri 24 Şubat Çarşamba günü MHP İzmir il başkanlığını ziyaret edecek.

Beyaz Sivil İnisiyatif’in çalışmalarından ve hedeflerinden söz eden Cıstır kimseyi hedef almadıklarını sadece devam eden şiddet olaylarını ve ölümleri durdurmak için sivil inisiyatif olarak görev aldıklarını belirtti. Cıstır, “Dün yaşanan bombalı saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bu can kayıpları hepimizi derinden üzüyor. Her gün can kaybının yaşanması sıradan bir olay olmaya başladı. Bu bizi kahrediyor. Biz hiçbir vatandaşımız ölmesin diyerek bu yola çıktık. Barışın sağlanması ve ölümlerin son bulması için tüm dinamikleri görev almaya davet ediyoruz. HDP barışın sağlanması için rol alması gereken önemli bir parti. Ölümlerin durması ve barışın sağlanması için sizden de görev almanızı ve çıktığımız bu yolda bize destek olmanızı istiyoruz” dedi.

Anadolu Birliği adına söz alan Genel Başkan Erhan Kahraman, herkesi “güzel ülkemde neler oluyor, insanlık ölmesin” demeye davet etti. Genel Başkan Erhan Kahraman, vatandaşlık görevi olarak inisiyatif alması gerektiğini, Bu inisiyatifi alırken tüm etiketleri, mevkileri, ihtirasları, kimlikleri bir yana bırakmaları gerektiğini ifade etti.

HDP DAHA ÇOK SORUMLULUK ALMALI

Beyaz Sivil İnisiyatif çatısı altından HDP İzmir’i ziyaret eden Karşıyaka Müteahhitler Derneği Başkanı Niyazi Gültekin, “Ak Parti ve CHP’yi ziyaret ettik. Ak Parti’ye çocuklarımızın birbirine düşman olmaması gerektiği konusunda, CHP’ye Kürt sorununda var olmadıklarını, bölgeye yeterince gitmedikleri konusunda eleştirilerde bulundum. HDP’de öz eleştiride bulunmalı. Hem asker hem de sivillerin ölümüne üzülüyoruz. HDP daha çok sorumluluk almalı” dedi.

BU İNİSİYATİF DALGA DALGA BÜYÜYECEK

Müslüm Doğan, “Ben Beyaz Sivil İnisiyatif i duyduğumda, heyecanlandım. Çok kıymetli bir inisiyatif oluşturmuşsunuz. Bu oluşum Türkiye’ye örnek olmalı, ülke genelinde bu tarz girişimler yaygınlaşmalı. Bu İnisiyatif dalga dalga büyüyecek. Buna gönülden inanıyorum. Bunun merkezinin İzmir olması beni daha çok onurlandırdı. Ben bu inisiyatifi İstanbul’a Ankara’ya da taşırım. Biz demokratik bir ulusta yaşamak istiyoruz. Herkesin bir arada yaşayacağı bir ülkemiz varken savaşın olmasını hiç kimse istemez. PKK ile HDP’yi aynı kefeye koymak haksızlık olur. Biz demokratik bir zeminde siyaset yapmaya çalışıyoruz” dedi.

ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA HAZIRIZ

HDP İzmir il başkanı Cavit Uğur şunları dile getirdi, “Barışı dillendirme konusunda bizim sözümüzden çok sizin sözünüz daha kıymetli. Sivil Toplum Kuruluşlarına daha büyük görevler düşüyor. Hem il düzeyinde hem de genel merkez düzeyinde üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bizi eleştirdiniz, önerilerde bulundunuz. Bu eleştiriler bizim için çok önemli. Bize yol göstermenizi bekliyoruz. Ben silahlı mücadeleye her zaman karşıyım. Silahı elime almamak için askerliğimi paralı yaptım. Girişiminizi destekliyor ve saygı duyuyoruz”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız