Güncel

Binali Yıldırım'dan istifa açıklaması

TBMM Başkanı ve AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

7 Ocak 2019 Saat: 11:32
Binali Yıldırım'dan istifa açıklaması
Binali Yıldırım'dan istifa açıklaması

 Yıldırım, seçimlerin genel seçim havasına dönüştürülmesinin doğru olmayacağını belirterek, "Bana göre İstanbul'a yapılabilecek bir iyilik değildir." dedi. Binali Yıldırım'dan 'istifa' sorusuna da yanıt geldi: 'Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz' yanıtını verdi.

Yayınlanma tarihi: 7 Ocak 2019 Pazartesi, 10:58
TBMM Başkanı ve AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Cemile Sultan Korusu'nda medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım burada yaptığı açıklamada CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu aradığını belirterek, "Başarı diledim. Tebrik ettim" dedi.

Binali Yıldırım, "31 Mart seçimlerinde sonuç ne olursa olsun İstanbul kazansın istiyoruz. Ülkemiz kazansın istiyoruz." dedi.

Yıldırım, "İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık İstanbul'u dinleyeceğiz, kulaklarımız delik İstanbul'u dinleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bu seçimlerin genel seçim havasına dönüştürülmesi doğru değil"
Binali Yıldırım, "31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin, belki bir 25 yıl daha sürecek yeni dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, "Bu seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesi, referanduma dönüştürülmesi, bana göre İstanbul'a yapılabilecek bir iyilik değildir." ifadesini kullandı.
Yıldırım, "Geçen çeyrek asrın sevabıyla günahıyla sorumlusu biziz." dedi.

"Dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer"
"İstanbul'un konularının, dünya şehrinin konularının güme gitmesi beni çok üzer." diye konuşan Yıldırım, şunları kaydetti:

Bu bakımdan, kampanya boyunca bu alanda kalmaya devam edeceğim. Mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım.

"İstanbul'da sorun ulaşım ve trafik"
Binali Yıldırım, "İstanbul'da 'sorun nedir' diye sordurdum vatandaşlara. Birinci şey; ulaşım ve trafik. İstisnasız bütün ilçelerde, her yerde ulaşım ve trafik telaffuz edilen sorun." dedi.

"İSTERSENİZ AYAKKABI NUMARAMI SORUN"

Binali Yıldırım, basın mensuplarına her türlü soru sorabileceklerini belirterek, "İsterseniz ayakkabı numaramı sorabilirsiniz." dedi.

'İSTİFA' YANITI

Yıldırım istifa edip etmeyeceği sorusuna 'Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz' yanıtını verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız