Güncel

BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında 4 yıl hapis cezası istendi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkındaki haberi nedeniyle yargılanan BirGün muhabiri İsmail Arı için 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

11 Ekim 2022 Saat: 16:37
BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında 4 yıl hapis cezası istendi
BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında 4 yıl hapis cezası istendi

BirGün muhabiri İsmail Arı'nın 6 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan "Kızılay Başkanı ile Genel Müdürü'ne kesilen para cezalarının belgelerine BirGün ulaştı" başlıklı haberi nedeniyle yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

"Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" iddiasıyla açılan davanın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına BirGün'ün avukatı Tolgay Güvercin katıldı. Şikayetçi Kerem Kınık ve avukatı ise duruşmaya katılmadı.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, İsmail Arı'nın "Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kişisel veri niteliğindeki banka hesap bilgilerinin yer aldığı ödeme dekontunu yayımladığı" gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 136/1 maddesi ile TCK'nin 53'üncü maddesi kapsamında cezalandırılmasını istedi.

TCK'nin 136/1 maddesinde "kişilerin verilerini hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçuna 2 yıldan 4 yıla kadar ceza öngörüyor. TCK'nin 53'üncü maddesi ise "kişinin belli bir süreyle bazı hakları kullanmasının yasaklanmasını" kapsıyor.

Hakim, savunmaların yapılması için süre vererek davayı 27 Ekim tarihine ertelendi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız