Güncel

Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler Ankara’ya yürüyecek

Birleşik Metal-İş'e üye olduktan sonra tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne zorlanan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri, 24 Kasım Salı günü Ankara’ya doğru yürüyüşe geçecek.

21 Kasım 2020 Saat: 01:01
Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler Ankara’ya yürüyecek
Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler Ankara’ya yürüyecek

Sendika üyesi oldukları için cezalandırılıp tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri Ankara’ya yürüyecek.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri, 24 Kasım Salı günü Ankara’ya yürüyüş başlatacak.

Yürüyüşle ilgili Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada; “Sendikalaştıkları için cezalandırılıp tazminatsız işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan işçilerin ANKARA yürüyüşü başlıyor. Sendikamızın örgütlendiği Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında tazminatsız işten çıkarılan ve ücretsiz izne yollanan üyelerimiz Ankara’ya yürüyor. Sendikamızın öncülüğünde yapılacak yürüyüş Ankara’da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde sona erecek” denildi.

Açıklamada yürüyüşün 24 Kasım Salı günü saat 10.00’da Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube binası önünde yapılacak açıklama sonrasında başlayacağı duyurularak destek çağırısı yapıldı. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız