Güncel

Birleşik Metal-İş: Hakkını arayan işçinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz

Gebze'den Ankara'ya yapacakları yürüyüşün engellenmesine ilişkin açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, "Hakkını arayan işçinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz" diye belirtti.

25 Kasım 2020 Saat: 11:39
Birleşik Metal-İş: Hakkını arayan işçinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz
Birleşik Metal-İş: Hakkını arayan işçinin önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olduktan sonra tazminatsız işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri, sendikanın Gebze Şubesi önünden Ankara'da bulunan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne yapmak istediği yürüyüşe polis saldırdı. Saldırıda Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da olduğu 99 kişi gözaltına alındı.

Ankara yürüyüşüne yapılan saldırı ve gözaltılara ilişkin açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, "Sendikamıza üye oldukları için işten atılan işçilerin aylardır süren mücadelesini ve taleplerini duymayan iktidar, patronların talimatıyla hareket ettiğini bir kez daha gösterdi" dedi.

Birleşik Metal-İş Gebze Şube binasının polis ablukasında olduğu belirtilen açıklamada, işçilerin sendikaya giriş-çıkışının engellendiği kaydedildi.

Kocaeli Valisi'nin yürüyüşten iki gün önce, bir Pazar günü salgın tedbirlerini bahane ederek kent genelinde eylem yasağı ilan ederek yürüyüşlerinin engellenmek istenmesini protesto eden Birleşik Metal-İş, "Önüne geçilmesi gereken, hakları ellerinden alınmış, sendikalaşmaları engellenmiş, ücretsiz izin ile cezalandırılmış işçiler değil, hukuku, yasaları, en temel insan haklarını, çalışma hak ve hürriyetini her fırsatta çiğneyen işverenlerdir" denildi.

Gözaltına alınan sendika başkanları ve işçilerin derhal serbest bırakılması istenen açıklamada, "Patronların dayatmaları değil, işçilerin talepleri dikkate alınmalıdır" diye belirtildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız