Güncel

Birleşik Metal-İş'in Ankara yürüyüşü öncesi Kocaeli'de eylemler yasaklandı

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın 24 Kasım'da Ankara'ya yapacağı yürüyüş öncesi Kocaeli Valiliği, tüm eylem ve etkinlikleri bir ay boyunca yasaklandı.

23 Kasım 2020 Saat: 13:35
Birleşik Metal-İşin Ankara yürüyüşü öncesi Kocaelide eylemler yasaklandı
Birleşik Metal-İş'in Ankara yürüyüşü öncesi Kocaeli'de eylemler yasaklandı

Kocaeli Valiliği, Birleşik Metal-İş Sendikası'nın 24 Kasım'da Ankara'ya yapacağı yürüyüş öncesi tüm eylem ve etkinlikleri bir ay boyunca yasaklandı. Valilik yasak gerekçesine ise koronavirüsünün bulaşma riskine karşı alındığını belirtti.

Valiliuk açıklamasında şunlar kaydedildi: "İlimiz genelinde bulaşının yayılmasını önlemek amacıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları; Kocaeli il sınırları içerisinde (İl merkezi, ilçeler, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 22/11/2020 günü saat 24.00'dan 21/12/2020 günü saat 24.00'a kadar 30 (Otuz) gün süre ile 2911 sayılı Kanunun 17. Maddesi gereğince yasaklanmıştır."

Birleşik Metal-İş Sendikası, örgütlü olduğu Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikalarında çalışan işçilerin işten atılmaları ve ücretsiz izne çıkarılmaları üzerine Ankara'ya yürüyüş düzenleme kararı almıştı. İşçiler 24 Kasım günü sendikanın Gebze Şubesi önünden Ankara'da Uluslararası Çalışma Örgütü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne yürüyeceğini duyurmuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız