Güncel

Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan sürgünlere tepki: Tamamen hukuksuzdur

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Merkezi TCDD’de rotasyon uygulaması adı altında yapılan sürgünlerle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

28 Mayıs 2020 Saat: 20:42
Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan sürgünlere tepki: Tamamen hukuksuzdur
Birleşik Taşımacılık Sendikası’ndan sürgünlere tepki: Tamamen hukuksuzdur

ANKARA

Açıklamada, “15’i sendikamız üyesi olmak üzere 31 demiryolcu sürgün edilmiştir, gerek sürgünler ve gerekse hile yoluyla atanan personelin atanması yasa ve yönetmeliklere uygun olmayıp hukuksuzdur” denilerek tepki gösterildi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) iş yerlerinde uygulanan sürgünler ve rotasyonlarla ilgili TCDD Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlükleri önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada,”TCDD Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs 2020 tarihinde 89 çalışanı sözde rotasyona tabii tuttuğunu belirtmiş  ve işyerlerini değiştirmiştir. TCDD’de rotasyon uygulaması şu ana kadar olmadığı gibi görev yerleri değişen personelin 15’i sendikamız üyesi olmak üzere 31 demiryolcu sürgün edilmiş, geri kalanı ise yandaş sendika üyesi olup hülle yoluyla atananlardan oluşmaktadır” denildi.

“YAPILAN SÜRGÜNLER YASA VE YÖNETMELİKLERE AYKIRI VE HUKUKSUZDUR“

Gerek sürgünlerin ve gerekse hile yoluyla personel atanmasının yasa ve yönetmeliklere uygun olmadığı belirtilen açıklamada, bu kararın sendikaya yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekilerek, siyasi kadrolaşmanın tüm hızıyla hayata geçirildiğine vurgu yapıldı.

Hukuki mücadelenin devam edeceğine vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sendikamız BTS bugüne kadar demiryollarının geliştirilmesi amacıyla açıklamalar yapıp raporlar yayınlarken, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin yaralandığı tren kazaları hem bir daha yaşanmasın diye gerçek nedenlerini açığa çıkarmaya, hem de sorumluları hesap vermeye çağırmış, bu kapsamda hukuki mücadele vermekten geri durmamıştır. Aynı şekilde kurum taşınmazlarının haraç mezat satılmasından, Yap İşlet Devret yöntemiyle yapılan işlere, yurttaşların ulaşılabilir, nitelikli bir kamusal hizmet olarak ulaşımdan yararlanması için mücadele etmiştir, etmektedir.  İşte bu nedenlerden dolayı Sendikamız BTS, gerek siyasi iktidar gerekse de bazı TCDD yöneticileri tarafından kendi siyasi tutumlarını sergilemek için susturulması gereken bir kurum olarak görülmüş, bu nedenle üyeleri korkutulmaya, sindirilmeye, baskı altına altına alınmaya çalışılmıştır.”

“SALDIRILARIN ASIL KAYNAĞI SİYASAL İKTİDARDIR”

Yaşanan saldırıların kaynağının AKP iktidarı olduğu belirtilen açıklamada, “Bugün yaşadığımız ve BTS’ye yönelik saldırıların asıl kaynağı AKP’nin iktidara geldiği 2003 yılından itibaren demiryollarında uyguladığı politikaların bir sonucudur” denildi.  2003 yılından itibaren demiryollarına liakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine gelmelerinin sağlandığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu adımlar beraberinde demiryollarında bilimden uzak, tecrübesiz, birikimsiz bir kadro yığınının yönetim kademesini doldurmasına beraberinde de demiryollarının kamuoyunda olumsuz yönde tartışılmasına neden olmuştur” ifadelerine yer verildi.

TCDD Genel Müdürü ile TCDD Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı’na yapılan çağrıda, “Aldığınız bu karar doğru bir karar değildir. Bu karardan bir an önce dönmeniz gerekmektedir. Bizler; BTS’nin üyeleri, kadroları ve yöneticileri olarak bu yanlış karar geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Öte yandan açıklamada 2 Haziran Salı günü tüm şubelerinin ülkenin dört bir yerinden Ankara’ya yürüyerek 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da olacakları bilgisine yer verildi.

Kaynak: Pirha

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız