Güncel

“Bizler, işimiz iade edilinceye kadar bir yere gitmiyoruz, alanlardayız"

İstanbul’da direnen KESK’li emekçiler, direnişlerinin birinci yıldönümünde Bakırköy ve Kadıköy’de eylemlerine devam etti.

18 Şubat 2018 Saat: 01:56
“Bizler, işimiz iade edilinceye kadar bir yere gitmiyoruz, alanlardayız"
“Bizler, işimiz iade edilinceye kadar bir yere gitmiyoruz, alanlardayız"

Kerim Eren

Kamu emekçileri, bugünkü eylemlerinde, direnişlerinin 1. yılı vesilesiyle direniş alanında etkinlikler ve bir yürüyüş yaptılar. Direnişin bir yılının yer aldığı fotoğraflardan oluşan sergi çevreden geçenler tarafından ilgiyle karşılandı. Aynı zamanda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) İstanbul şubeleri alanda lokma dağıtımı yaptı. Birinci yıl vesilesiyle her zamankinden daha kalabalık ve coşkulu olan direniş alanının karşısına onlarca çevik kuvvet ve sivil polisle yığınak yapıldı. 
Açıklamanın devamında 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek hayata geçirilen uygulamalar vurgulandı; 130 binin üzerinde kamu çalışanının ihraç edildiği, bin 412 dernek, 139 vakıf, 37 radyo ve TV'nin kapatıldığı, milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklandığı, belediyelere kayyım atandığı, yüz binlerce kişinin gözaltına alındığı, onlarca muhalif yazar, gazetecinin tutuklandığı, kadın ve çocukların yasal kazanımlarının ellerinden alındığı, laik eğitimin ortadan kaldırıldığı, hapishanelerde tek tip elbise uygulamasının başlatıldığı, silahlı çetelerin dernekleştiği, kısaca muhalif kesimlerin susturulması için OHAL'in seferber edildiği belirtildi.
Verdikleri mücadele ve savundukları değerler nedeniyle işten atıldıkarını vurgulayan emekçiler, “İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Hakların kolay alınamayacağını da biliyoruz. Bütün bunların yanında çok daha iyi bildiğimiz bir şey var ki mücadele edenler her zaman kazanamayabilirler ama kazananlar her zaman mücadele edenler olmuştur” denildi.
324 gün boyunca açlık greviyle direnen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya da değinilen açıklama “Bizler, işimiz iade edilinceye kadar bir yere gitmiyoruz, alanlardayız, direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle sona erdi.
Direnişin birinci yılında yürüyüş gerçekleştirildi
Açıklamanın okunmasının ardından direnişçi emekçiler aralıklarla konuşmalar yaparak çevredekilere seslendiler. Mücadelelerinin meşru olduğunu ve hiçbir kolluk gücünün kendilerini engelleyemeyeceğini vurguladılar, yürüyüşe çağrı yaptılar.
Saat 16.00'ya kadar sloganlar haykırılarak halaylar çekildi ve ardından yürüyüş başlatıldı. Çevik kuvvet tarafından takip edilen kitle yürüyüş sırasında "İşimizi geri alacağız!", "AKP'nin memuru olmayacağız!", "Nuriye, Semih yalnız değildir!", "Yaşasın halkların kardeşliği!" sloganlarıyla çarşı içinden Khalkedon Meydanı'na yürüdü. Aynı zamanda yol boyunca ve Khalkedon Meydanı'nda teşhir konuşmaları gerçekleştirilerek süren direniş anlatıldı.
Emekçiler açıklamalarını tekrar ederek direnişin süreceğini vurguladı ve mücadele çağrısıyla eylemlerini sonlandırdı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, sakal ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, kalabalık ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, kalabalık ve yazı

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, kalabalık ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız