Güncel

Boğaziçi direniyor: Adliyeye çıkarılan 24 üniversitelinin tamamı serbest

Boğaziçi Üniversitesi kayyumunu protesto ettikleri için 5 Ocak sabahı gözaltına alınan 24 üniversiteli adliyeye çıkarıldı.

8 Ocak 2021 Saat: 09:03
Boğaziçi direniyor: Adliyeye çıkarılan 24 üniversitelinin tamamı serbest
Boğaziçi direniyor: Adliyeye çıkarılan 24 üniversitelinin tamamı serbest

Savcılar, baskın sırasında ve gözaltında işkence ve taciz, tecavüz tehditlerine maruz bırakılan öğrencilerin şikayetlerini kayda geçmemekte diretti. Bunun üzerine avukatlar tutanaklara şerh düştü. Savcılık sorgusunun ardından Azad Aksoy ve Yıldız İdil Şen tutuklama talebiyle, diğer üniversiteliler ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Burak Çetiner doğrudan serbest bırakılırken, tutuklama talebini reddeden mahkeme 23 üniversiteliyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Mahkeme tutuklama talebini reddetti

Azad Aksoy 2911 sayılı kanunun 32/1 maddesinde tanımlı “uyarıya rağmen dağılmamakta ısrar” ile suçlanırken, yine aynı maddeden suçlanan Yıldız İdil Şen’e ayrıca “görevli memura mukavemet” (TCK 265) suçlaması getirildi ve iki üniversitelinin tutuklanması istendi. Ancak mahkeme tutuklama talebini reddederek Aksoy ve Şen’in de adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.

Arkadaşları gün boyu adliye önündeydi

Üniversiteli arkadaşları da destek için 14.00’da Çağlayan Adliyesi önünde buluşup bir basın açıklaması yaparak gözaltındaki üniversitelilerin serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamanın ardından üniversiteliler, kitle örgütü temsilcileri ve milletvekilleri gün boyu adliye önünde bekledi. Serbest bırakılan üniversiteliler sloganlarla karşılandı.

Çıkışta açıklama yapan öğrenciler, kayyım rektöre karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız