Güncel

Boğaziçi eylemine polis saldırdı

Kayyım rektör Naci İnci’nin şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuklanan 2 öğrenci için Boğaziçi Üniversitesi’nin önünde yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı. Üniversite içinde ise yürüyüş ve açıklama yapıldı.

7 Ekim 2021 Saat: 23:40
Boğaziçi eylemine polis saldırdı
Boğaziçi eylemine polis saldırdı

Kayyım rektör Naci İnci’nin şikayetiyle gözaltına alınan Boğaziçi öğrencilerinden ikisinin tutuklanmasına karşı yapılmak istenilen eyleme polis saldırdı. Boğaziçi Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Naci İnci'yi protesto eden öğrenciler tek adam rejiminin şefi Erdoğan’ın hedef göstermesi sonrası gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 10 öğrenciden ikisi tutuklanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tutuklamaları protesto etmek için 12.30’da Güney Kapı önünde eylem gerçekleştirmek istedi. Yapılmak istenilen eyleme saldıran polis çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı. Polis saldırısını haber yapan gazeteciler engellenmeye çalışıldı, gazeteciler duruma tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi içinde ise yürüyüş ve açıklama yapıldı. Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından şu bilgiyi paylaştı:

"Güney Kampüs’ten dışarı çıkmak istediğimiz için abluka altındayız! En az 3 arkadaşımız kapı içerisinden gözaltına alındı!"

“Öğrenci Meclisi’nde birleşelim! Saldırıları birlikte püskürtelim”

Güney Kapı önünde basın açıklaması yapıldı. Boğaziçi Dayanışması adına basın açıklamasını Gülru Turhan okudu. Turhan Naci İnci’nin şikayeti, Erdoğan ve Bahçeli’nin hedef göstermesi sonucu 2 kişinin tutuklanmasına değinerek şunları ifade etti:

“AKP’nin saldırılarından aldığımız pay kadar, mücadelede üzerimize düşen payın da bilincindeyiz!

Ne baş kayyuma, ne de ülkenin dört bir yanına atadığı piyonlara biat etmedik, bizi tabi kılmak istediği gayrimeşru hukuka tabi olmadık.

Cumhurbaşkanı’nın “Bunlar…” diye başlayan, görünüşte iddialı ama içi kof söylemleri bizi korkutmaya yetmedi, yetmeyecek. Tutsak arkadaşlarımızın bize seslenme fırsatı buldukları ilk anda “Mücadele umuttur!” diye haykırmaları bu gerçeği apaçık gösteriyor.Daha önce olduğu gibi arkadaşlarımızı alacağız, bir kişiyi dahi geride bırakmadan ilke ve taleplerimizi savunmaya devam edeceğiz.Burada hem kamuoyuna, hem de Boğaziçi Üniversitesindeki tüm insiyatiflere ve arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz.Arkadaşlarımızın tutuklanmasına ve kayyum saldırılarına birleşik mücadeleyle karşı koyalım! Anti-demokratik yönetime karşı olan öğrencilerin tamamı tarafından benimsenecek ilkeler etrafında, Öğrenci Meclisi’nde birleşelim! Saldırıları birlikte püskürtelim!”

Açıklamanın yapılmasının ardından basın emekçileri polis ablukasına alındı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız