Güncel

Boğaziçi mezunları Bulu'ya karşı imza kampanyası başlattı

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atamasına karşı imza kampanyası başlattı.

7 Ocak 2021 Saat: 23:00
Boğaziçi mezunları Buluya karşı imza kampanyası başlattı
Boğaziçi mezunları Bulu'ya karşı imza kampanyası başlattı

Boğaziçi Üniversitesi mezunları Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına tepki olarak imza kampanyası başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, yaptıkları açıklamada, öğrencilerin kayyum rektöre karşı verdiği mücadelenin yanında olduklarını belirterek "Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir" dedi. Öğrencilere destek olmak ve akademik özgürlük için bir imza kampanyası başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının açıklaması şöyle:

"Mezunu olduğumuz Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden 1 Ocak 2021 tarihli rektör atamasını kabul etmiyoruz. BÜ Senatosu'nun 2012 yılında kabul ettiği aşağıdaki ilkeleri biz de destekliyoruz:

1. Üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir.

2. Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir.

3. Üniversitelerin, özerk anayasal kurumlar olarak, akademik programlarını ve araştırma politikalarını öğretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurullarınca kararlaştırılarak belirlemesi, bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır.

BÜ mezunları olarak, öğrencilerin, çalışanların ve öğretim üyelerinin üniversitenin özerk yapısını koruma mücadelesinin yanındayız."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız