Güncel

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Hukukunuzu tanımıyoruz

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kayyumluk önündeki çadıra yönelik saldırının ardından yaşanan polis saldırısı ve gözaltıları protesto etti.

24 Ekim 2021 Saat: 07:47
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Hukukunuzu tanımıyoruz
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Hukukunuzu tanımıyoruz

Eylemde, "Sıra arkadaşlarımızı hapseden ve yalnızca kendi iktidarınızı koruyan hukukunuzu tanımıyoruz" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, dün yaşanan gözaltıları protesto etti. Kuzey Kampüs içinde toplanan öğrenciler, "Arkadaşlarımızı serbest bırakın", "Kayyumlar gidecek biz kalacağız" sloganlarını attı.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, kayyum rektör Naci İnci'nin talimatıyla öğrencilerin üniversite içinden gözaltına alındığına dikkat çekti, "Sıra arkadaşlarımızı hapseden ve yalnızca kendi iktidarınızı koruyan hukukunuzu tanımıyoruz" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektöre karşı direnişlerinin 10'uncu ayında olduklarını hatırlatan öğrenciler, 292 gündür her gün kurdukları nöbet çadırının kurulmasına dün özel güvenliğin engel olduğunu ve çadırlara el konulduğunu söyledi.

Çadıra el konulmasının ardından Güney Kampüse üç otobüs dolusu çevik kuvvetin girdiğini aktaran öğrenciler, "Kayyum Naci İnci'nin kamuoyuna servis ettiği yalanın aksine bizlere polisle yapılan müzakerede çadır kaldırılırsa kolluk kuvvetlerinin okulu terk edeceği söylenmişti. Çadırı kaldırdığımız halde polis okuldan ayrılmadı. Kampüs içindeki polis mevcudiyetinin giderek artması üzerine polislerin okulu terk etmesi talebiyle oturma eylemine başladık. Saat 6'da Güney Kapı'da basın açıklaması yaptıktan sonra dağılacağımızı belirttik. Ancak ÖGB ve çevik kuvvet kayyumluk önüne konuşlanarak bizi ablukaya aldı. Kayyum Naci İnci'nin emriyle 45 arkadaşımız polis şiddetiyle gözaltına alındı. 42 arkadaşımız dün gece serbest bırakılırken 3'ü savcılığa sevk edildi" diyerek yaşananları anlattı.

"SIRA ARKADAŞLARIMIZI HAPSEDEN HUKUKUNUZU TANIMIYORUZ"
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Naci İnci'nin hedef göstermesiyle tutuklanan Berke ve Perit'in 17 gündür Metris Hapishanesi'nde olduğu hatırlatıldı. İnci'nin meşru mücadeleyi kriminalize etmeye çalışıldığını kaydeden öğrenciler, "Dün ise kamuoyunda bizleri '17 bin öğrenciyi temsil etmeyen azınlık bir grup' olarak hedef gösterdi. Yine gözaltına alınan arkadaşlarımız eğitim-öğretim hakkını engellemekle suçlandı. Sıra arkadaşlarımızı hapseden ve yalnızca kendi iktidarınızı koruyan hukukunuzu tanımıyoruz. Bizler bir grup azınlık değil haklı itirazlarını hep beraber haykırmaktan çekinmeyen ve meşru talepleri için mücadelede ısrarcı olan binlerce öğrenciyiz" diye kaydetti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN TALEPLERİ
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bir kez daha taleplerini sıraladı:
 Tutuklu yargılanan ve eğitim hakları engellenen sıra arkadaşlarımız Berke, Perit ve dün gözaltına alınıp bugün savcılığa çıkarılan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın,
 Başta Naci İnci olmak üzere kayyum kadro ve tüm kayyumlar derhal istifa etsin.
 Hukuksuzca yargılanan tüm arkadaşlarımızın dava süreçleri sonlandırılsın.
 Üniversite rektörleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin dahil olduğu bir seçim ile belirlensin.
 Okulumuza açılmaya çalışılan kayyum fakülte kararları geri çekilsin.
 Usulsüzce kapatılan BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübü'ne kulüp statüsü geri verilsin.
 CİTÖK ofisini fiilen durdurmaya yönelik tüm kararlar geri çekilsin.
 Kampüslerimizi abluka altına alan polis okulu terk etsin.
 Bir darbe kurumu olan Yüksek Öğretim Kurumu kapatılsın.
 LGBTİ+ öğrenciler ve tüm LGBTİ+'ların temel insan hakları ve anayasal hakları tanınsın.
 Dersleri iptal edilen tüm hocalarımız görevlerine iade edilsin ve sözleşmeleri derhal yenilensin.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız